Máme strach, vyhlásila vláda před Velikonoci. V pátek zavřou i potraviny

29.03.2021 22:09

„Musíme být obezřetní, máme strach,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci po jednání vlády vicepremiér Karel Havlíček (za ANO), který oznámil, že Velký pátek budou muset být navíc zavřené všechny obchody včetně potravin. Otevřené zůstanou jen čerpací stanice, lékárny či prodejny na letištích a nádražích, informují Novinky.

Máme strach, vyhlásila vláda před Velikonoci. V pátek zavřou i potraviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potraviny, ilustrační foto

„Jsme v situaci, kdy se to lepší. Opatření zabrala. Musíme být ale obezřetní, máme strach. Čísla v okolních státech totiž letí nahoru,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Nařízení zavření výše zmíněných obchodů vyplývá z platného vládního usnesení v boji proti koronaviru. Běžně nesmějí být prodejny nad 200 metrů čtverečních podle zákona o prodejní době v maloobchodě v provozu jen na Velikonoční pondělí.

Původní zdroj ZDE.

Rozvolnění na Velikonoce se tak očekávat nedá. „Je nám to líto, chtěli bychom, aby lidé o víkendu jeli na chatu, ale je jasné, že okresní lockdown funguje a opatření nesou svoje výsledky,“ sdělil Havlíček.

Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR) označil zákaz prodeje na Velký pátek za „nesmyslný“. Tyto restrikce povedou k větší koncentraci lidí v obchodech ve čtvrtek a sobotu, míní prezident SOCR Tomáš Prouza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…