Máme strach, že Babiše by mohli dát do vazby, sdělil zdroj z ANO

31.08.2017 7:36

Mandátový a imunitní výbor včera doporučil Poslanecké sněmovně, aby vydala v kauze Čapí hnízdo ke stíhání poslance Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (ANO). A jak píší Lidové noviny, v hnutí zavládly obavy.

Máme strach, že Babiše by mohli dát do vazby, sdělil zdroj z ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

Babiš i Faltýnek sice před výborem oponovali, že policie zatajila důležité materiály, které by ukázaly, že se ničeho nekalého nedopustili, výbor ale nepřesvědčili. Navíc zdroj blízký vedení hnutí ANO svěřil své obavy. 

„Co když budou práci policie kritizovat a poukazovat na věci, se kterými ve výzvě nesouhlasí, a policie pojme nesmyslné podezření, že se snaží svými výroky působit na svědky? Pak by je policisté mohli dát třeba i do vazby. Radši by se měli vyjadřovat jen na půdě sněmovny,“ poukázal zdroj s tím, že na půdě Poslanecké sněmovny na politiky platí imunita. 

Anketa

Chcete, aby plénum Poslanecké sněmovny vydalo Babiše k trestnímu stíhání?

37%
63%
hlasovalo: 19741 lidí
 
Policie se případem zabývá od ledna 2016. Vrchní státní zastupitelství v čele s Lenkou Bradáčovou letos v červnu popohnal vyšetřovatele k dalším úkonům. „Následně měl komisaři Pavlu Nevtípilovi dorazit posudek, který potvrdil jeho vyšetřovací verzi,“ píší Lidové noviny s tím, že dle jejich zdroje získal díky tomu Nevtípil pevnou půdu pod nohama. Onen posudek je však nyní utajený, policie si jej prý hlídá jako poklad.
 
„Já jsem posudek neviděl. Nebyl mezi předloženými podklady,“ řekl k tomu následně člen mandátového a imunitního výboru Roman Procházka (ANO).
 
SLEDUJTE VIDEO Snaží se tradiční politici zničit Babiše a hnutí ANO?
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…