Marek Přibil promluvil: Vyhrožovali mi lidé od ČSSD. Někdo mi povolil kola od auta. Chovanec se bojí, co na něj mám. Babišovi jsem se chtěl zavděčit, důvod vám přijde legrační

29.06.2017 8:54

Bývalý redaktor MF Dnes Marek Přibil, který se „proslavil“ díky nahrávkám, na nichž hovoří s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, promluvil pro Seznam Zprávy. Přibil na nahrávkách domlouval, co kdy vyjde v MF Dnes, jež patří do vydavatelství MAFRA. To patřilo právě Babišovi, nyní je ve svěřenském fondu. Nyní se pokusil objasnit, proč tak činil.

Marek Přibil promluvil: Vyhrožovali mi lidé od ČSSD. Někdo mi povolil kola od auta. Chovanec se bojí, co na něj mám. Babišovi jsem se chtěl zavděčit, důvod vám přijde legrační
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Přibil s Babišem konzultoval především kauzy namířené proti ČSSD. Jak nyní přiznává, první schůzka se odehrála v září, druhá koncem listopadu a třetí na přelomu roku. „Chtěl jsem se Andreji Babišovi zavděčit,“ vyprávěl nyní Seznam Zprávám.

„Zprvu jsem se stáhl do ústraní. Nejprve jsem si musel vyjasnit sám, jakou v tomto příběhu vůbec hraju roli,“ zmínil Přibil úvodem. Pohovořil také o tom, jak se mu v poslední době dostalo výhrůžek. „A to ze stran lidí, kteří stojí za sociální demokracií. Skončilo to tedy tím, že jsem měl skutečně povolená kola u automobilu, když jsme jeli na D1, předtím byl automobil v servisu,“ řekl Přibil. Konkrétní být nechtěl, ale uvedl, že byl opravdu dost trnem v oku ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD), jenž se měl obávat, co by na něj novinář mohl mít. 

Anketa

Věříte Andreji Babišovi, že chce zlepšit poměry v České republice?

59%
hlasovalo: 23798 lidí

„Pořád jsem si zpracovával dlouhodobě jeden materiál, který se týkal ROPu, v němž figuroval ministr Chovanec. Pokud bych chtěl tento materiál publikovat, tak jsem měl pocit, že potřebuju mít i oporu vydavatele,“ sdělil ke svým schůzkám s Babišem Přibil. Chtěl se podle svých slov tak Babišovi zavděčit. 
 
„Ty důvody zatím nikde nepadly,“ řekl s tím, že je možné, že budou připadat legrační. „Jaksi se mi už zajídalo mediální prostředí a zajídaly se mi i noviny a sdělovací prostředky, ostatně jsem o tom napsal poslední knihu... Měl jsem jistou vizi, jistý cíl,“ řekl ke své vizi zřídit velkou knižní divizi v Mafře. 
 
„To, co se zkratkovitě psalo, neodpovídá příliš realitě, ony nahrávky byly opravdu sestříhané. Myslím si, že kdyby byl puštěn celý rozhovor, který jsem třeba s panem Babišem vedl, tak jeho vyznění by bylo poněkud odlišné,“ poznamenal Přibil. O tom, zda byl vysílán na schůzky vedením redakce, nebo nikoliv, hovořit nechtěl. Dle Seznam Zpráv však je jasné, že vysílán vedením vydavatelského domu byl. 
 
Nahrávky de facto zapříčinily Babišův pád. Objevily se letos v květnu na twitterovém anonymním účtu označeném jako Skupina Šuman. Marka Přibila nahrávky stály jeho novinářskou kariéru. 

Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…