Merkelová: Islám patří k Německu

03.09.2017 22:26

Zůstane Angela Merkelová kancléřkou až do roku 2021 a bude tento post zastávat celkem šestnáct let? Němci mají ještě několik dnů na to, aby tuto otázku zvážili a 21. září na ni odpověděli u volebních uren. Voliči, kteří váhají, se mohli v neděli večer podívat na televizní debatu Merkelové a jejího hlavního protikandidáta, sociálního demokrata Martina Schulze. Před televizními kamerami došlo i na islám.

Merkelová: Islám patří k Německu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Schulz, Merkelová

Za tři týdny touto dobou už budou mít Němci v podstatě odvoleno a budou čekat, co ukáže sečtení hlasů. Zůstane Angela Merkelová (CDU/CSU) i nadále kancléřkou Spolkové republiky Německo, nebo rozhodnou voliči tak, že ji vystřídá volební lídr německé sociální demokracie Martin Schulz? Prozatím odpověď na tuto otázku neznáme. Mnozí Němci možná stále nevědí, komu dají svůj hlas. V rozhodování jim proto mohl pomoct televizní duel, v němž proti sobě stanuli Merkelová a Schulz. Současně politici čelili otázkám několika moderátorů.

V debatě došlo také na otázku islámské komunity v Německu. Merkelová vyjádřila pochopení pro všechny, kteří mají za to, že islám nemá v Německu co pohledávat. Pokud jde o radikální islám, ten do Německa nepatří, uznala i kancléřka. Merkelová apelovala na muslimské duchovní, aby svým věřícím důrazně vysvětlovali, že teror je v rozporu s islámem.

„Avšak islám, který je v souladu s ústavními principy, do Německa patří,“ prohlásila jasně Angela Merkelová.

Její slova přinesla řada německých médií včetně serveru deníku Bild.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…