Metrostav přeruší stavbu tunelu Blanka. Praha nepodepsala změny a dluží

20.11.2013 15:50

Metrostav se rozhodl přerušit na 7. prosince stavbu pražského tunelu Blanka. Podle mluvčího společnosti totiž vedení metropole nepodepsalo souhlas s provedením změn. Město navíc za provedené práce dluží přes 2,1 miliardy korun.

Metrostav přeruší stavbu tunelu Blanka. Praha nepodepsala změny a dluží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba pražského tunelu Blanka

"Práce na výstavbě tunelu Blanka jsme se rozhodli přerušit proto, že stavba není efektivně řízená. Ve smlouvě je napsáno, že investor má stavbu řídit, ale to se už dlouhé měsíce neděje," uvedl pro server iDnes.cz mluvčí Metrostavu František Polák.

Zástupci města prý nepodepsali souhlas s provedením změn. "Ten projekt je nyní nepatrně jiný, než jaká byla původní zadávací dokumentace, což je při podobných stavbách zcela běžné," ujišťuje mluvčí.

Změny je však nezbytné odsouhlasit a podepsat. "To se však nestalo a my tím pádem ve stavbě pokračovat nemůžeme, vše je v režimu těch změn,“ dodává Polák. Konkrétně by mělo jít o změny ve vedení chodníků či umístění dopravního značení.

Magistrát navíc stavební firmě dluží více než 2,1 miliardy korun. Pražský primátor Tomáš Hudeček posléze potvrdil, že Metrostavu skutečně neplatí – důvodem je, že projekt vyšetřuje policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…