Migranti si dělají z německých úřadů srandu. Teď chytili jednoho násilníka z Maroka, a když si ho proklepli, nestačili se divit

16.12.2016 7:44

Německá vláda se v posledních týdnech snaží přesvědčit veřejnost, že je schopna deportovat ilegální migranty zpět do jejich mateřských zemí. Případ marockého násilníka však ukazuje, že úřady jsou často bezmocné.

Migranti si dělají z německých úřadů srandu. Teď chytili jednoho násilníka z Maroka, a když si ho proklepli, nestačili se divit
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Německo otevřelo loni na podzim svoji štědrou náruč stovkám tisíc migrantů, ale ukazuje se, že zdaleka ne všichni si gesta kancléřky Angely Merkelové považují. Je to i případ čtyřiatřicetiletého migranta z Maroka, který byl obviněn z pokusu o znásilnění, jehož se měl dopustit tento víkend v nejmenovaném hamburském klubu. Jak ovšem zjistily úřady v Dolním Sasku, muž už podle všeho neměl v Německu dávno co dělat.

Do země vstoupil v loňském roce a o azyl požádal v dolnosaském Holzminden. Jeho žádost však byla zamítnuta a úřady mu nařídily, aby Německo opustil do letošního dubna. Místo odjezdu zpátky do Maroka se však vytratil z dohledu úřadů. Objevil se až po nějaké době, když jej v Hamburku chytili při kapesních krádežích. Soud následně požádal úřady v Holzminden, aby si pachatele vyzvedly a zajistily jeho deportaci.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Mluvčí radnice dvacetitisícového města však nyní říká, že žádost hamburského soudu město odmítlo, protože ke splnění tohoto požadavku nemělo dostatek personálu. „Proč nebyl vydán žádný zatykač? Proč nikdo nereagoval na požadavek hamburského soudu? Tyto a další otázky musí být bezodkladně zodpovězeny,“ říká ministr vnitra Dolního Saska Boris Pistorius z SPD, který svoji funkci zastává od února roku 2013.

Deportace neúspěšných žadatelů o azyl často selhávají kvůli nepružnému jednání nebo odmítavé reakci mateřských zemí ilegálů. Často tak trvá dlouhé měsíce nebo dokonce roky, než se podaří celý proces zdárně dovést do konce. Jen v samotné spolkové zemi Dolní Sasko tak čeká na deportaci několik tisíc lidí. Z nekončících průtahů je frustrována nejenom veřejnost, ale také samotní úředníci, kterým se daří uzavřít jen velmi nízké procento případů.

Také mediálně hojně propíraný případ znásilněné a zavražděné studentky z Freiburgu byl ovlivněn selháním úřadů. Tentokrát ale těch řeckých, které vraha Marie Ladenburgerové propustily z vězení přesto, že mu soud vyměřil za pokus o vraždu trest ve výši deseti let. Mladý afghánský uprchlík následně porušil podmínky svého podmínečného propuštění, ale řecké úřady se bohužel neobtěžovaly své německé protějšky na migrantovu minulost upozornit. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…