Milion chvilek na pranýři. Pokrytectví? Jde o výbušný dopis, který dnes koloval Sněmovnou

11.03.2020 17:47

Mediální expert Petr Štěpánek se podivuje, jak velkou kritiku schytává poslanec Stanislav Berkovec (ANO), který rozeslal poslancům e-mail s návrhy, koho volit v dnešní volbě do Rady České televize. Štěpánek upozorňuje, že před dvěma roky zástupci Milionu chvilek pro demokracii poslance také urgovali, jak mají volit, a tehdy se nikdo z opozice neozval.

Milion chvilek na pranýři. Pokrytectví? Jde o výbušný dopis, který dnes koloval Sněmovnou
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Štěpánek reaguje na dnešní vystoupení opozičních poslanců, kteří dokonce volají po tom, aby Stanislav Berkovec rezignoval na post poslance. „Poslouchám rozpravu, co probíhá ve Sněmovně před volbou členů Rady České televize. A dojímám se nad vystoupeními opozičních poslanců, jak se pohoršují nad jedním e-mailem. Jen nevím, kde všichni tihle svatouškové byli, když jim Milion chvilek před volbou do Rady pro vysílání rozeslal hnusný, nactiutrhačský, denunciační, podpásový, dezinformační e-mail, který se týkal mojí osoby. Banda pokryteckých kašparů,“ má jasno Štěpánek a připomíná, co tehdy „chvilkaři“ napsali.

Anketa

Jak se zatím Babišova vláda zhostila boje proti koronaviru? (Hlasování od 11.3.2020)

95%
hlasovalo: 41351 lidí
„Petr Štěpánek je nezpůsobilý, není nestranný, jeho nominace sleduje jediný cíl – rozložit mediální radu a napomoci zničení nezávislosti České televize,“ uvedli tehdy na demonstraci pořadatelé protestu.

Poslanci dnes nakonec v prvním kole zvolili do Rady ČT tři z plánovaných šesti nominantů. Zvolen byl Roman Bradáč s 97 hlasy, Pavel Kysilka s 88 hlasy a hokejista Jiří Šlégr s 89 hlasy. Do druhého kola postoupil například i Berkovcem nedoporučený Michal Klíma s 57 hlasy, ekonomka Hana Lipovská s 83 hlasy nebo moderátor Luboš Xaver Veselý s 57 hlasy.

Druhé kolo volby se nekonalo, protože předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) z důvodu obav ze šíření koronaviru schůzi ukončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…