Minář zase obchází předsedy. Něco chystá

17.06.2020 15:03

Stejně jako v listopadu minulého roku se vůdčí osobnosti Milionu chvilek Mikuláš Minář a Benjamin Roll scházejí s lídry opozice. Zatím se setkali jen s Vítem Rakušanem a Ivanem Bartošem, ale plánují diskutovat i s předsedy TOP 09, ODS a KDU-ČSL. „Na konci týdne vám povíme, co jsme se dozvěděli,“ vzkazují. Jednání může mít souvislost se slovy Mikuláše Mináře, který výkon opozice hodnotil na Staroměstském náměstí jako „žádná sláva“.

Minář zase obchází předsedy. Něco chystá
Foto: Repro Facebook
Popisek: Mikuláš Minář s předsedy STANu a Pirátů

Jak jsme již psali, na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii, která proběhla minulé úterý, se Mikuláš Minář obořil i na opozici. „Teď se na mě nezlobte, že to řeknu naplno, ale zatím žádná sláva,“ zhodnotil fungování těch, kdo se vymezují proti Babišovi v Parlamentu. Podle Mináře to dopadne „jako posledně“, pokud se nic zásadního nezmění. „Něco se musí zásadně změnit,“ řekl. Od opozičních stran by chtěl vidět silnou vizi, nové politické tváře, aby slyšely problémy lidí i spojily síly. A navrhl, aby se začalo u krajských a senátních voleb.

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí
A zřejmě nezůstalo jen u výzev. Milion chvilek včera informoval, že se Mikuláš Minář a Benjamin Roll sešli s předsedy STAN a Pirátů, tedy s Vítem Rakušanem a Ivanem Bartošem. „Probrali jsme současnou politickou situaci, vyměnili si pohledy na to, co je úkolem občanů a co úkolem politických stran, a pobavili se o tom, co můžeme my i oni udělat pro dosažení pozitivní společenské změny,“ oznámil spolek s poděkováním za zajímavou diskusi.

„Během příštích dvou dní se potkáme ještě s předsedkyní TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou, s předsedou ODS Petrem Fialou a s předsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou. Na konci týdne vám povíme, co jsme se dozvěděli,“ sdělil ještě spolek.

Dodejme, že to není zdaleka poprvé, co se Mikuláš Minář vydal za opozičními předáky. 14. listopadu minulého roku se s nimi také sešel a i tehdy byl Minář celkem skoupý na vyjádření, co se týče skutečného obsahu jednání. „Vzájemně jsme se informovali o tom, jak vnímáme současnou situaci a co pokládáme za důležité,“ oznámil a dodal, že předsedům nastínil, co bude požadovat na Letné.

A kromě opozice se Minář svého času sešel i s vládní ČSSD, konkrétně s místopředsedy ČSSD Tomášem Petříčkem, Michalem Šmardou a Ondřejem Veselým. „Otevřeli jsme téma blížící se volby do mediálních rad ČT a ČRo, která může posílit vliv politiků na veřejnoprávní média. Jsme rádi, že jsme se shodli na významu nezávislosti médií a že ČSSD nepodpoří nikoho, kdo by byl napojený na dezinformační média nebo podporoval zrušení, zestátnění nebo privatizaci veřejnoprávních médií,“ informoval tehdy Minář. V retrospektivě se dá říci, že v této oblasti nebyl Milion chvilek příliš úspěšný. Dále se jednalo o nezávislosti justice.

Tuto schůzku ČSSD se zástupci protivládních demonstrantů silně kritizoval tehdejší poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…