„Nikdo nechce zůstávat pasivně na podpoře, když může dělat svůj byznys,“ oznámila Břečková s odkazem na to, že řemeslníci a další podnikatelé se dnes alespoň trochu mohli vrátit k práci. „My jsme hlavně spokojeni s tím, že máme nějaké avízo, nějaký plán, protože nejhorší je pro podnikatele něco, čemu já říkám jízda za dodávkou, to je, když se věci dějí ad hoc a my nevíme, co přijde,“ pokračovala Břečková, s tím, že musí všichni podnikatelé počítat i s tím, že se opatření mohou i zpřísnit.
Dokázala by si ale představit, že restaurace by mohly kompletně otevřít dříve, přesněji řečeno na konci května, a ne až 8. června. Sami restauratéři prý vymýšlejí procesy, jak chránit své budoucí klienty, ale rozhodně stojí o to, aby se vše co nejrychleji vrátilo do alespoň trochu přijatelného normálu. Tady však podle Brdečkové restauratéři narážejí na odpor epidemiologů, kteří nabádají k opatrnosti.
Ocenila by také, kdyby se dříve otevřela např. kadeřnictví.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: mp