Moravec, výkladní skříň úpadku ČT. Petr Štěpánek totálně strhal jeho show s „ricinem v čemadáně“

03.05.2020 20:30

„Moravec potápí Českou televizi,“ píše na svém facebookovém profilu hudebník a bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek (Trikolóra). Otázky moderátora Václava Moravce už podle něj dávno nejsou „vlajkovou lodí“ České televize. Z pořadu se prý stala „výkladní skříň fatálního úpadku veřejnoprávní televize, etalon porušování zákona o vysílání a ukázkový extrakt toho, jak se publicistika nemá dělat“. „Soudruhu“ generálnímu řediteli Petru Dvořákovi tak hudebník vzkazuje, co se již brzy bude křičet.

Moravec, výkladní skříň úpadku ČT. Petr Štěpánek totálně strhal jeho show s „ricinem v čemadáně“
Foto: Screen ČT24
Popisek: Vojtěch Filip a Otázky Václava Moravce

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí
„Kdysi to prý bývala vlajková loď České televize. Řeč je o Otázkách Václava Moravce. Kde že ty loňské sněhy jsou. Dnes je to výkladní skříň fatálního úpadku veřejnoprávní televize, etalon porušování zákona o vysílání a ukázkový extrakt toho, jak se publicistika nemá dělat,“ načal zostra Štěpánek.

Pokud se pořad někomu líbí, pak podle Štěpánka patří mezi „fajnšmekry, kteří ponejvíce hodují přeborům ve skoku do řeči, v kteréžto disciplíně se nedostižný Václav vypracoval k virtuóznímu mistrovství“. „Fajnšmekry, kteří žijí v představě, že rozhodčí je na hřišti tou nejdůležitější postavou, zatímco na samotných hráčích až tak moc nezáleží,“ kritizuje.

„Fajnšmekry“ Otázek Václava Moravce podle něj taktéž „vlastně ani tak moc nezajímá, co si ti pozvaní nedůležití aktéři myslí a co budou povídat“.

V neděli prý příznivci pořadu ani nemohou dospat, aby „zvěděli, co objevného bude po poledni Václav kázat, neboť potřebují vědět, o čem si celý příští týden mají povídat“.

A rozepsal se o aktuálních Otázkách. „Tuto neděli to bylo v atletickém kladivářském sektoru, odkud Česká televize tuhle nevšední podívanou vysílá, obzvláště výživné. Proč? Protože agitátor Václav ve svém dobývání dalšího dna nasadil ještě vyšší obrátky než obvykle,“ popsal. Diváci tak podle něj mohli na obrazovkách vidět zase něco nového. „Hurá evropanství, zbožnění Bruselu a eurohujerství už je málo, a tak Václav přepnul na adoraci euronáckovství a eurofašounství,“ tvrdí.

„Pod oblíbenou dezinformační falešnou vlajkou (v anglicky mluvících zemích známou jako ‚false flag‘) a v těsném závěsu za šíleným Kundrou z nerespektovatelného Respektu si i on osvojil dobrodružnou špionážní vyprávěnku o ruském agentovi, jenž přicestoval do Prahy s ricinem v čemadáně, aby ze světa sprovodil tři naše statečné komunální politické reky, kteří ještě třicet let po konci studené války hrdinně bojují s komunismem, což na sebe vzalo podobu jejich soukromé zákopové války se širou Rusí,“ píše Štěpánek k obsahu nejnovějšího vysílání.

A doplňuje, že „stateční komunální političtí rekové se v díle druhém, nazvaném ‚Impérium vrací úder‘, nyní pod ochranou čučkařů z bisky schovávají kdesi pod postelí“.

„Nedosti na tom. Největší hvězda veřejnoprávní ČT 09 za peníze televizních poplatníků nám rovněž nastínila novinky na žebříčku evropských hodnot. Dodejme, že hodnot národem veskrze milovaných. Takže pokud to ještě nevíte, tak odstraňování pomníků válečných hrdinů je nyní ‚cool‘ a stavění pomníků nacistickým válečným zločincům ‚in‘,“ píše hudebník.

Klasik by prý řekl: „Kdo z vás to má?“ „Za pouhých sto třicet pět korun měsíčně. Děkujeme, Václave! Děkujeme, soudruhu generální řediteli Petře Dvořáku! Jen tak dál. Ještě chvíli se čiňte a již brzy si zakřičíme, jako když jsme se ve škole během výuky nudili, pročež jsme na čtverečkovaném papíru hráli oblíbené ‚lodě‘.“ „Potopená!“ zakončil Štěpánek zhodnocení Otázek Václava Moravce.

V nedělních Otázkách Václava Moravce si moderátor pozval šéfa komunistů Vojtěcha Filipa, předsedu Pirátů Ivana Bartoše či ministra průmyslu, obchodu a dopravy Karla Havlíčka.

Moravec se zabýval zejména informací serveru Reflex o možném ohrožení tří pražských komunálních politiků – starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS), starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře (za TOP 09) a pražského primátora Zdenka Hřiba (Piráti) – ze strany ruského agenta vybaveného ricinem.

Ve studiu bylo během debaty pořádně dusno a především Filip schytal pořádnou dávku kritiky. „Takže vy podporujete ruskou stranu?“ neudržel se Moravec.

Není to poprvé, co se Štěpánek negativně vyjadřuje na aktuální situaci na Kavčích horách. Na počátku dubna jej kupříkladu rozlítil nově vysílaný kanál České televize ČT3, který má být určený pro starší generaci. „Na Kavčích horách zřejmě myslí, že co senior, to prostomyslný dement,“ nestačil se tehdy divit, co spatřil na své obrazovce.

reklama

autor: rak

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…