Možná půjdu do politiky, ohlásil Robert Šlachta. Dokonce si najal expertku na sociální sítě

13.01.2020 21:05

Někdejší šéf dnes již neexistujícího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta, který v roce 2013 vyrazil s policisty na Úřad vlády a odstartoval proměnu politických poměrů v Česku, Deníku N sdělil, že uvažuje o tom, že by sám mohl vstoupit do politiky. Najal si dokonce specialistku, která mu pomáhá se sebeprezentací na sociálních sítích.

Možná půjdu do politiky, ohlásil Robert Šlachta. Dokonce si najal expertku na sociální sítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Robert Šlachta vstoupil do povědomí veřejnosti jako muž, který značnou část svého života zasvětil práci u policie. V roce 2013 vyrazil spolu s kolegy z ÚOOZ na Úřad vlády ČR a odstartoval proměnu politických poměrů v České republice. Tehdejší premiér za ODS rezignoval a v předčasných volbách na podzim 2013 se k moci dostal Andrej Babiš (ANO), který moc drží dodnes a z pozice ministra financí se v roce 2017 přesunul dokonce do role premiéra.

V roce 2016 Šlachta nesouhlasil s reorganizací policie a přešel k Celní správě ČR. V roce 2019 se rozhodl po 29 letech definitivně odejít do civilu. Údajně proto, aby si uvolnil ruce, např. pro psaní knihy. A až ji dopíše, zváží prý i vstup do politiky.  

Marketingovou specialistku Zuzanu Lebedovou požádal s prezentací svých názorů na sociální síti. A právě na sociální síti zareagoval na slova ministra vnitra Jna Hamáčka (ČSSD), který prohlásil, že je k Robertu Šlachtovi značně kritický a osobně nepochybuje o tom, že bývalý policista vstoupí do politiky.

Pan Hamáček sdělil, že půjdu do politiky. Ač o tom nejsem ještě zdaleka přesvědčen, tak právě takovéto kroky a následná fatální systémová rozhodnutí těchto pánů a jim podobných na fungování státní správy mi v tomto rozhodování hodně pomáhají, abych se angažoval a snažil se pro občany této země něco udělat a zamezoval takovým zvěrstvům a chybám,“ reagoval Šlachta na Hamáčkova slova právě na své facebookové stránce.

Doplnil však, že nechce vstupovat do žádné politické strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…