My bychom lidem pomohli! Babiš spočítal, co Fiala bere lidem

27.01.2022 9:02

Šéf hnutí ANO a stínové vlády předstoupil před novináře a spustil palbu. Fialova vláda? Všechno špatně! Nerozumí financím, podnikatele hodila přes palubu. My bychom lidem pomohli, hřímal expremiér. Moravskoslezský hejtman a stínový ministr školství Ivo Vondrák vládě vynadal za to, že zrušila povinné očkování proti nemoci covid-19.

My bychom lidem pomohli! Babiš spočítal, co Fiala bere lidem
Foto: FCB
Popisek: Andrej Babiš

Andrej Babiš před časem sestavil svou stínovou vládu a oznámil, že jako její šéf bude spolu s kolegy pravidelně komentovat politiku vlády Petra Fialy (ODS). A jak slíbil, tak také činí.

K vládě Petra Fialy je velmi kritický a tvrdí, že už jen to, že vláda poslala zemi do rozpočtového provizoria, bylo obrovskou chybou.  

„Takhle všechno zparalizovali. A údajně to rozpočtové provizorium má trvat až do konce března. Takže znovu zopakuju. Všechno špatně. My, kdybysme vládli, tak bysme lidem pomohli. Každý se může podívat, že za listopad a prosinec měl u DPH na faktuře nulu a v lednu tam bude mít 21 procent,“ tepal vládu Babiš s tím, že pomoc, kterou v energetické krizi připravil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) je špatně, protože z Babišova pohledu vůbec nemyslí na problémy střední třídy.

„Ministři ani nerozumí, co je to Antivirus A a Antivirus B, nejsou v tom zorientovaný a výsledek je ten, že podnikatelé nedostali prakticky nic,“ zuřil Babiš. „Největší problém téhle vlády je, že neumí hospodařit, nerozumí financím,“ bušil do Fialova kabinetu šéf hnutí ANO.

Další velkou chybou podle něj bylo, že Fialova vláda rozhodla o snížení slev na jízdném pro studenty a seniory.

Po Babišovi dostal slovo exministr dopravy a průmyslu za ANO Karel Havlíček a vystupoval stejně ostře jako Babiš.   

„Vláda hodila podnikatele totálně přes palubu. Myslím tím podnikatele, kteří byli v závěru roku omezeni v provozu kvůli covidu,“ vypálil Havlíček s tím, že on jako ministr ještě připravoval a připravil hned několik programů, ale vláda Petra Fialy je nevyužila. „Vláda neudělala vůbec nic,“ zuřil Havlíček.

Nakonec si vzal slovo stínový ministr školství Ivo Vondrák a odsoudil vládu Petra Fialy za to, že zrušila povinné očkování proti covidu-19.  

„Očkování stoprocentně chrání před tím, aby člověk skončil na přístrojích jako je ECMO nebo ÚPV. Teď nám hrozí, že se covid posune k nejstarší populaci nad 60, kde stále nejsou proočkovaní všichni a zrušení povinného očkování zájem lidí ještě snížilo,“ udeřil Vondrák na Fialův kabinet. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…