Myslíte, že by byl Václav Havel skutečně rád, kdyby... Jiří Paroubek zasadil ránu Michaelu Žantovskému

08.08.2018 16:25

Expremiér Jiří Paroubek bude kandidovat do Senátu. Na Ostravsku. Podaří se mu vrátit do nejvyšších pater politiky? Rozhodnutí je na voličích, ale Paroubek dělá pro své zvolení, co může. V regionu, kde je stále citlivé téma společnosti OKD, Paroubek znovu vytáhl jméno bývalého majitele firmy Zdeňka Bakaly. A v souvislosti s ním položil dvě otázky řediteli Knihovny Václava Havla M. Žantovskému.

Myslíte, že by byl Václav Havel skutečně rád, kdyby... Jiří Paroubek zasadil ránu Michaelu Žantovskému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jiří Paroubek se pustil do ředitele Knihovny Václava Havla Michaela Žantovského. Jako diplomat v Izraeli prý Žantovský nestál za moc. A dnes jako ředitel Havlovy Knihovny bere peníze od zkrachovalého miliardáře Zdeňka Bakaly. Paroubek proto Žantovského vyzval, aby odpověděl na dvě otázky. Proč? Protože Žantovský měl údajně na sociální síti Facebook kritizovat Paroubka a ten se rozhodl mu to vrátit.

„Za prvé, kolik jako Bakalův lokaj bere měsíčně a za druhé jestli tyto peníze, které Bakala dává do Knihovny Václava Havla, aby si zajistil jakési politické krytí, pocházejí z OKD, které Bakala přivedl k bankrotu?“ zeptal se v komentáři uveřejněném na serveru VašeVěc.cz.

Anketa

Chcete, aby Jiří Paroubek zasedl v Senátu?

44%
56%
hlasovalo: 8795 lidí
Jenže tím expremiér a kandidát do Senátu na Ostravsku ještě neskončil. „Ještě položím panu Žantovskému třetí otázku: zda si myslí, že by Václav Havel byl skutečně rád, kdyby jeho jméno bylo spojováno se zkrachovalým uhlobaronem Bakalou,“ zeptal se do třetice.

Nakonec Paroubek zmínil PR agenturu Bison & Rose, kterou expremiér nebo americký novinář Erik Best spojují s ČSSD, s expremiérem Bohuslavem Sobotkou, případně s někdejším prvním místopředsedou strany Milanem Chovancem. Paroubek má za to, že za údajným útokem proti jeho osobě stojí právě tato agentura.

„Chlapcům z Bison & Rose zřejmě docházejí peníze a lidé, i když už deset let zajišťují marketingové služby pro Bakalu. Nasadit na útoky proti mně na FB zrovna Žantovského, takto zcela zkompromitovaného ředitele Knihovny Václava Havla financované uhlobaronem, který je předmětem vyšetřování parlamentní vyšetřovací komise, je na jednu stranu nevkusné, na druhou neopatrné,“ uzavřel Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…