Nagyová-Nečasová žaluje Piráty za to, že z ní mají legraci

31.08.2017 12:32

Bývalá šéfka Úřadu vlády Jana Nečasová (Nagyová) se rozhodla podat žalobu proti použití své podobizny na volebním autobusu Pirátské strany. Uvedl to server iDnes.cz.

Nagyová-Nečasová žaluje Piráty za to, že z ní mají legraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová s manželem

Součástí žaloby je podle serveru i návrh na předběžné opatření.

Původní text ZDE

Nečasová je jedním z pěti cestujících vyobrazených na boku autobusu, který Piráti představili začátkem srpna. Kresbami chtějí poukázat na kauzy politických protivníků. Nečasová na karikatuře drží loutku v podobě expremiéra Nečase s odkazem na případ údajného zneužití vojenské rozvědky. Kresby doprovází slogan „Pusťte nás na ně! Protože my jsme ti hlídací psi.“

Advokát Nečasové Adam Černý v dopisu Pirátům, kterým žádal o odstranění podobizny z autobusu, namítá, že strana použila podobu jeho klientky protiprávně a zařazením předsedy strany Ivana Bartoše s obuškem do kresby navíc propaguje fyzické násilí proti jeho klientce. Kresba podle něj může ohrozit její život, zdraví a vážnost a způsobit tím vážnou újmu. Bartoš však odmítl, že by Nečasová z autobusu mohla zmizet. „Je to kampaň a každý má v této zemi právo na svobodné vyjádření svých postojů a názorů,“ sdělil ČTK. Strana tak před pár dny odmítla se Nečasové omluvit a karikaturu odstranit.

Piráti s autobusem chtějí navštívit všechna okresní města. Pomocí karikatur vedle Nečasové usadili šéfa ANO Andreje Babiše kvůli případu Čapího hnízda, premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) kvůli kauze OKD, předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska v souvislosti s povolováním hazardních her a exhejtmana Davida Ratha s připomínkou jeho korupční kauzy.

Policie a soudy se v souvislosti s Nečasovou zabývají několika případy, v žádné z kauz ale ještě nepadl pravomocný rozsudek. „Z právního pohledu jsou všichni dosud nevinní, náš autobus tak upozorňuje na neschopnost českého státu vyšetřit a stíhat nepravosti a korupční činy těchto politiků,“ uvedl Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…