Napochoduji na Prahu se psem, vymetu zloduchy. Časopis našel titul pro Babišovu Krnáčovou: Mimozemšťanka

20.10.2014 8:44

„Mimozemšťanka Adriana“ – tak otituloval časopis Týden lídryni pražské kandidátky hnutí ANO a adeptku na primátorku Adrianu Krnáčovou. Není prý náhoda, že miluje sci-fi. Sama totiž podle Týdnu občas působí, jakoby přilétla ze vzdálené planety.

Napochoduji na Prahu se psem, vymetu zloduchy. Časopis našel titul pro Babišovu Krnáčovou: Mimozemšťanka
Foto: ODS
Popisek: Adriana Krnáčová

Krnáčová před nedávnem přiznala, že ve volném čase kromě čtení science fiction ráda sportuje. Běhá po parku se svým psem Yodou, kterého pojmenovala podle postavy z oblíbených Hvězdných válek. A má s ním plány i v politice. „S Yodou napochoduji na pražský magistrát. V závěsu za námi přijdou jediové se světelnými meči a vymetou z radnice Darth Vadera,“ popsala novinářům, jak s pomocí filmového rytířského řádu vyžene zloduchy.

Podle Týdnu to je pouze jeden z příkladů jejích mediálních promluv, které stále vzbuzují cosi mezi úsměvem a obavou, co všechno může český politik říct (popřípadě slíbit).

Před volbami Krnáčová prý proslula zejména videem, ve kterém jezdí s další kandidátkou hnutí ANO Eliškou Kaplický po Praze a zastavují se u různých „korupčních památek“, ale pijí také například z fontánky u metra Malostranská. „Proč jako nikdo cizincům neřekne, že je to pitné!?“ ptají se udiveně.

V jiných mediálních výstupech například slíbila, že většině pražských bezdomovců najde zaměstnání. Prostě je zapojí. Krnáčová prý také ví, že voliči slyší na téma Opencard, a tak bojovně vyhlásila: „S teroristy nevyjednávám.  Najdu jiné řešení, oslovila bych vysoké školy, ať najdou řešení jízdného pro Prahu. Do té doby by měli Pražané zlevněné jízdné nebo by jezdili zdarma.“

Jsem dobrá kuchařka, ta volební svíčková je dobře uvařená

Korunu všemu nasadila podle Týdnu v rozhovoru s DVtv, kde mimo jiné vysvětlovala, proč celý pražský program odpovídá na všechny palčivé otázky populistickým: „Prostě to vyřešíme“: „My jsme více diskutovali, než psali. Program je zabudován k těm kandidátům. Pro mě to nejsou laciná hesla, vůbec ne.“ Na otázku, zda „kuchařem volební svíčkové“ není hlavně Andrej Babiš, odpověděla po svém: „Jsem velice dobrý kuchař, věřte mi. Já umím hodně dobrou svíčkovou. Ten program je dobře uvařen. Prostě to zařídím.“

„Pražský mikrokosmos se těší na další hvězdné války. Nikdy jich nebude mít dost,“ lakonicky shrnuje Týden.

Povolební vyjednávání 

Dnes se opět bude jednat o koalici v Praze. Na stole je stále varianta koalice hnutí ANO s Trojkoalicí a ČSSD, kde by Adriana Krnáčová zastávala post primátorky. Podle tisku je ale ve hře i vyšachování hnutí ANO z vedení radnice. O vytvoření koalice prý jednají ČSSD, Trojkoalice, TOP 09 a ODS, přičemž primátor má připadnot ČSSD a jejímu pražskému lídrovi Miloslavu Ludvíkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…