Nástroj k odvolání ředitele ČT? Expremiér se naštval a poslal něco na Radu

30.03.2021 17:45

Jiří Paroubek útočí na generálního ředitele České televize Petra Dvořáka, který je podle něj arogantní a drzý. Naštěstí už podle Paroubka Dvořák pochopil, že nastal čas jeho výměny. ČT je podle Paroubka pod Dvořákovým vedením hlásnou troubou opozice, která je zaměřená proti současné vládě ANO a ČSSD. Paroubek podle svých slov ve věci odvolání Dvořáka již kontaktoval Radu ČT.

Nástroj k odvolání ředitele ČT? Expremiér se naštval a poslal něco na Radu
Foto: reprofoto XTV, tan
Popisek: Expremiér Jiří Paroubek hostem XTV

„Myslím, že přehmatů, chyb a kontroverzních kroků generálního ředitele ČT Dvořáka a jeho kamarily v ČT už bylo dost. Trvají již léta,“ spustil Paroubek ve svém komentáři.

Česká televize je podle něj přehnaně protivládní a není schopná zajistit nezávislost ani objektivitu, a to zejména zpravodajství. „Lidé, jako jsou Dvořák a Mrzena, musejí odejít. Nastal čas na změnu, protože jen tak je možné zajistit, aby veřejnoprávní televize byla v předvolebním období opravdu nezávislá, a tedy i politicky nestranná,“ doufá Paroubek v konec generálního ředitele a šéfa zpravodajství.

„Stížnost na ředitele ČT jsem v minulém týdnu předal předsedovi Rady České televize Pavlu Matochovi písemně minulý týden a já předpokládám, že stejně jako mnoho dalších stížností, které svědčí o naprosté neobjektivitě ČT, bude použita tím správným způsobem, tedy jako jeden z nástrojů pro odvolání současného generálního ředitele ČT,“ přeje si Paroubek Dvořákův konec.

Paroubek má za to, že zpravodajská část České televize je zcela jednostranně protivládně zaměřeným médiem. „Vlastně se tomu už nikdo ani příliš nediví. Šéf televize i šéf zpravodajství ČT zajišťují opozici ve veřejnoprávním médiu protivládní tlampač a vehikl. Vlastně v přehlídce všech protivládních médií ten zcela nejdůležitější. ČT si totiž zachovává mimikry jakési nezávislosti. Ta nezávislost se ovšem projevuje především antibabišovstvím, protilevicovostí a v mezinárodní politice naprosto adoračním zaměřením vůči Spojeným státům a do značné míry i vůči EU,“ má jasno Paroubek s tím, že kvůli tomu nejsou na obrazovky ČT vpouštěni lidé s jiným názorem.

Podle Paroubka je navíc Dvořák arogantní papaláš, který se ani neobtěžuje odpovědět na zaslané dopisy. „Nedávno jsem se dvěma dopisy obrátil na generálního ředitele ČT Petra Dvořáka. V tom prvním dopisu jsem se ohrazoval proti způsobu, jakým zpravodajství ČT referovalo o mé údajné účasti na jakési oslavě v teplickém hotelu Prince de Ligne v Ústeckém kraji,“ vrací se Paroubek k akci, kde se měl objevit kromě několika dalších prominentních hostů.

Anketa

Máte důvěru ke zpravodajství a publicistice ČT?

6%
94%
hlasovalo: 24424 lidí
„Reportáže ČT k tomuto tématu byly podkreslovány dvoustranou z bulváru, kde si mohl divák i s mnoha dioptriemi bez problémů přečíst: Noční mejdan s Paroubkem. Za dva měsíce, které uplynuly od nočního mejdanu v Teplicích, se neobjevily žádné důkazy, že bych na mejdanu, oslavě, večírku či akci v Teplicích byl účasten,“ hájí se Paroubek.

A vzápětí útočí na Dvořáka, že naopak on je papaláš, protože se v covidové době zúčastnil zápasu Evropské ligy Slavie s Leicesterem. „Na rozdíl od pana ředitele jsem v Teplicích dne 23. ledna byl pracovně, neboť s teplickým hotelem mám dlouhodobou, placenou smlouvu o poradenství. Naopak pan ředitel Dvořák se šel prostě jenom dívat na fotbal. A otázka je, zda za dva lístky vůbec zaplatil. Mimochodem, vstupenka na zápas stála cca deset tisíc Kč,“ tepe Dvořáka Paroubek.

Toho nejvíce nadzvedlo, že mu Dvořák na dopisy ani neodpověděl. „Na můj dopis ze dne 12. 2. 2021 se pan ředitel Dvořák vůbec neobtěžoval odpovědět osobně. Odpověděl mi jen z části vedoucí zpravodajství ČT Petr Mrzena. Podle mě nedostatečně a vlastně zcela arogantně. Už to, že se občanovi, a ještě k tomu bývalému premiérovi ČR ředitel veřejnoprávní televize, jakou ČT je, neobtěžuje odpovědět na jeho dopis, a to přímo na něj adresovaný, je vlastně také arogance,“ kritizuje Dvořáka.

Vadí mu také fakt, že v posledních letech nedostával pozvánky do žádných diskusních pořadů ČT. „V obou dopisech generálnímu řediteli píši, respektive opakuji, že jsem na rozdíl od zkrachovalého politika Občanské demokratické aliance (ODA) Kroupy nedostával v posledních letech pozvání do ČT do zpravodajských a už vůbec ne do diskusních pořadů,“ vadí Paroubkovi.

Stěžuje si také na vyjádření politologa Daniela Kroupy, který měl prohlásit, že existují přátelské vazby mezi Paroubkem a hokejisty Jiřím Šlégrem a Milanem Hniličkou, které mají mafiánskou a korupční povahu. „Je to nechutná insinuace, a zřejmě také proto Daniel Kroupa dále může se svými rádoby politologickými a zejména protivládními kecy na obrazovkách ČT dále zářit. Je to skandální,“ volá po trestu pro Dvořáka a Mrzenu Paroubek.

A opět se pouští do kritiky Dvořákových aktivit mimo televizi v souvislosti s marketingovou agenturou Bison& Rose. „Stejně tak jsem pana ředitele ČT vyzval, aby veřejně sdělil, zda ještě spolupracuje s vlivovou a marketingovou agenturou Bison & Rose, navázanou na zkrachovalého uhlobarona a multimiliardáře Zdeňka Bakalu. Veřejnost má na takovéto informace právo a stejně tak má právo na další informaci, a to zda je pravda, že agentura Bison & Rose, dále navázaná ještě na Sobotku a Pokorného, radila panu generálnímu řediteli, abych se na obrazovce ČT objevoval co nejméně,“ dodává Paroubek poslední bod obžaloby, jak ji zaslal předsedovi Rady ČT Pavlu Matochovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…