Naštvaný Michal Hašek: Víte o tom prd. Češi tady islám nechtějí!

27.07.2015 8:54

Rýpnutí hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška do brněnského zastupitele z hnutí Žít Brno Matěje Hollana za vstřícný postoj vůči muslimským přistěhovalcům, nadzvedlo ze židle Martina Freunda. Hollanův souputník z Žít Brno i brněnské radnice označil na sociální síti Facebook Haška za populistu, který surfuje na xenofobní vlně. Hejtman si to ale nenechal líbit a počastoval Freunda neméně štiplavým přirovnáním.

Naštvaný Michal Hašek: Víte o tom prd. Češi tady islám nechtějí!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Je zbytečné stavět ploty a zavírat se. To je hloupé opatření, Evropa musí stavět na otevřenosti a nikoliv na izolacionismu. Ale musíme vědět, jak se to vyvíjí a nebýt z toho potom překvapení, když tady budou žít miliony lidí, kteří mají hodně jiný způsob uvažování. Evropa se bude někam posouvat a oni to budou chtít ovlivňovat, to je legitimní a správné,“ vysvětlil Hollan v rozhovoru pro server Neovlivní.cz svůj postoj k muslimské imigraci.

Aktivistova slova neunikla hejtmanovi Jihomoravského kraje Michalu Haškovi, který o Hollanovi složil posměšnou rýmovačku. „Mathew Hullan z Brna do Bruselu, ať Evropu zachrání od prů... Co nejdříve prosím,“ vyvěsil Hašek na svém facebookovém profilu.

Na Hollanovu obranu vzápětí vyrazil jeho souputník z Žít Brno a brněnské radnice Martin Freund. Podle něho je smutné, když se politik sociálně demokratické strany snaží získávat popularitu surfováním na xenofobní vlně. Podle Michala Haška je však vedle spíše Freund, který prý vysedává po kavárnách a barech, zatímco hejtman pendluje po jižní Moravě a hovoří s občany. A proto ví, že Češi islám nechtějí. To je realita, o které víte s prominutím prd,“ vpálil Hašek Freundovi. „Pokud chce kdokoliv k nám, je vítán, pokud bude respektovat a dodržovat naše pravidla. S tím máte nějaký problém? Surfovat neumím, a ani se to nehodlám učit, jen Matěj dnes s rozběhem naskočil na vlastní vidle,“ myslí si Hašek.

Zastupitel za Žít Brno kontroval tvrzením, že muslimští věřící netvoří homogenní celek, kterak naznačuje Hašek, nýbrž se jedná o heterogenní skupinu lidí, které spojuje pouze to, že si říkají muslimové. „Dodržovat naše pravidla (míněno zákony) samozřejmě musí každý, i vy. Ale to nemá mnoho co dělat s tím, v jakého boha věřím. Ale tohle všechno vy samozřejmě dobře víte, pane Hašku. Pouze doufáte, že stejně jako v případě vašich reakcí k Deklaraci smíření získáte touto rétorikou voliče určitého ustrojení. Tak doufám, že vám to stojí za to…“ konstatoval Freund.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…