Neboj se říct: Celebrity a influenceři odstartovali kampaň za duševní hygienu pro mladé

24.06.2019 17:27

„Neboj se říct“ je kampaň vedená na sociálních sítích, jejímž cílem je přesvědčit zejména mladou generaci, aby se nebála mluvit o svých psychických problémech. Akci podporuje řada českých youtuberů, influencerů a celebrit.

Neboj se říct: Celebrity a influenceři odstartovali kampaň za duševní hygienu pro mladé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představení kampaně Neboj se říct

V objektu Vily Barrandov, tedy v někdejší prvorepublikové rezidenci filmového magnáta Miloše Havla, proběhlo v pondělí 24. června představení osvětové kampaně na podporu duševního zdraví Neboj se říct.

Cílem digitální kampaně, kterou podporují čeští youtubeři i osobnosti z řad šoubyznysu, je přesvědčit zejména mladou generaci, aby se nebála mluvit o svých psychických problémech.

K iniciativě se pojí stejnojmenná píseň, která byla před několika dny publikována na YouTube. „Aktuálně má něco přes sto tisíc zhlédnutí. Je desátá v YouTube trendech a vede Kiss parádu,“ uvedl k tématu moderátor akce, youtuber a influencer Martin Carev, který je sám společenským magazínem Forbes řazen mezi 77 nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích. „Píseň nazpívali youtubeři Sean, Mína, Dominika Myslivcová a slovenský rapper Eso,“ dodal.

„Podle všeho trpí úzkostmi až 800 tisíc lidí. Když si vezmeme, že dneska je nás tady stovka, tak tady najdeme asi 8 lidí, kteří úzkostí trpí, což je podle mě docela alarmující číslo,“ řekl Carev úvodem. „Myslím si, že je právě proto důležité, aby tenhle projekt dostal co největší pozornost, aby se o něm hodně mluvilo a aby se lidé nebáli to říct,“ dodal. Představení se zúčastnili i někteří z youtuberů, kromě Myslivcové například Kate Matl či Pavel Vojnar.

Ve videu, které bylo během představení kampaně promítnuto, pak akci podpořila řada dalších známých osobností.

„Prosím vás, abyste se svými dětmi mluvili třeba nejenom o tom, co je baví a těší, ale i o tom, čeho se bojí, a někdy i slovo pomůže. Neboj se říct,“ uvedla například herečka Sabina Laurinová.

„Musím vám říct, že ve svým životě jsem toho prožil už hodně a nebyly ty chvilky vždycky jenom veselý. Důležitý je, pokud máte nějaký problém, tak ho řekněte. Popovídejte si o tom s někým, nekritizujte, nenadávejte, ale snažte se bojovat,“ uvedl z plátna herec Martin Dejdar.

„Jsem máma dvou malých kluků a jsem tady pro ně. I oni občas udělají nějakou lumpárnu, ze které nejsem úplně nadšená. Ale věřte mi, že každý problém má své řešení. Takže i ty, neboj se to říct,“ zmínila ve videu zpěvačka Ilona Csáková.

Přidal se například i automobilový závodník Roman Staněk. „Ahoj, závodím ve Formuli 4. Jako vy všichni i já dělám chyby, jako vy, jako vaši rodiče. Nebojte se říct, jestli máte nějaký problém. Nebojte se říct,“ vysvětlil ve videu.

Z videa pozdravila dále i Dominika Myslivcová, Kate Matl a další...

Další osobnosti, které se k projektu přidaly, hodlají organizátoři představovat postupně na instagramovém účtu Neboj se říct.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …