Nečas a kníže kryli Drábkův gang. Levice přitvrzuje

07.03.2013 11:21

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka obvinil předsedu vlády Petra Nečase a předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga, že svým přehlíživým přístupem vědomě kryli zlodějny a manipulace, které na Ministerstvu práce a sociálních věcí dělal Jaromír Drábek se svým náměstkem Vladimírem Šiškou. Opozice je prý před situací několikrát varovala, ale přesto s tím nic nedělali.

Nečas a kníže kryli Drábkův gang. Levice přitvrzuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Vyšetřování téměř dvoumiliardové zakázky na systém vyplácení dávek začíná podle předsedy ČSSD získávat čím dál zlověstnější obrysy. „Podle některých to dokonce vypadá, že na ministerstvu pod vládou exministra Jaromíra Drábka (TOP 09) mohla fungovat dokonce celá zločinecká skupina,“ píše Sobotka.

Vinu však nelze házet pouze na Jaromíra Drábka. Mohou za to i nejvyšší představitelé vlády, kteří navzdory varováním pouze nečinně přihlíželi. „Petr Nečas i Karel Schwarzenberg byli ze strany ČSSD opakovaně veřejně upozorněni na to, co se na MPSV odehrává. Svolali jsme tiskové konference i mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny, opakovaně požadovali zařazení nových bodů na sněmovní schůzi, které by se týkaly řádění Šišky a Drábka v jejich resortu,“ přípomíná lídr opozice. Díky tomu prý mohl „Drábkův gang“ další měsíce pracovat na maximalizaci zisků.

Celé prohlášení šéfa ČSSD ZDE

To prý zakrývala kouřová clona neuvěřitelného lhaní, jako když povedený náměstek Šiška poté, co nový systém výplaty dávek zkolaboval, drze sliboval, že do několika měsíců bude „vymazlený“. Realita je taková, že pořádně nefunguje ani po patnácti měsících. V situaci rekordní nezaměstnanosti, kdy by úřady práce měly lidem pomáhat, tak místo toho stále řeší důsledky Drábkovy „reformy“. A kromě toho začíná vyplouvat na povrch možné zločinné pozadí celé akce.

„Sociální demokracii rozhodně netěší, že po roce došlo na její slova. Současný chaos na Ministerstvu práce a sociálních věcí by měla vláda co nejdříve ukončit a vyřešit. Spoléhat na to však – po dosavadních zkušenostech – rozhodně nemůžeme,“ uzavírá Sobotka s tím, že na ministerstvu stále úřaduje řada Drábkových pohrobků a rovněž jeho nástupkyně je metodicky vedena místopředsedou TOP 09. Skutečným řešením tak prý mohou být jen nové volby, které pošlou celý Drábkův gang i s Petrem a Karlem do opozice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …