Nechceme vám kazit den. Topolánkův „s*áč“ a panák a cigáro u Zemana: Stále nová svědectví

21.04.2020 11:03

Od chvíle, kdy se Mirek Topolánek v neděli po Prezidentském pressklubu rozhodl hodnotit prezidenta Zemana „malebnou ostravštinou“, žije český Twitter jeho výměnou názorů s manželkou prezidentova kancléře Alexandrou Mynářovou. Ta začala expremiérovi připomínat nepěkné společné zážitky z minulosti, a když zapíral, dodala něco o jeho „koulích“.

Nechceme vám kazit den. Topolánkův „s*áč“ a panák a cigáro u Zemana: Stále nová svědectví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek při rozhovoru pro PL

Spouštěčem byla slova prezidenta Zemana z rozhlasového vystoupení, kde mluvil o tom, že v zájmu ochrany před epidemií by bylo vhodné nechat na rok zavřené hranice.

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí

Mirek Topolánek, bývalý předseda vlády, který se před dvěma lety pokusil Miloše Zemana na Hradě vystřídat a získal ve volbách hezká čtyři procenta, posléze sice napsal, že mu došla slova, ale hned jich pár ještě našel, a to rovnou těch nejvybranějších.

„Miloši, pohrdáš lidmi a vytíráš si s nimi prdel. Nikdy jsi nebyl demokrat, jsi jen ubožák a sráč,“ napsal prezidentovi s tím, že „prodýchat to nejde“.

Podporu pro svůj „valašský“ výstup dostal i od svého bývalého ministra financí, kterého ve slavné etudě označil za „jedničku“. „Nejsem z Valašska. Takové prohlášení bych proto asi formuloval pomocí jiné slovní zásoby. Smysl by to ale mělo stejný,“ připsal do komentářů Miroslav Kalousek.

 

 

Jeho tweetu si ale povšimla i manželka hradního kancléře Alexandra Mynářová, která jako bývalá novinářka také nemá problém prosadit se ostrým slovem. Tentokrát Mirku Topolánkovi připomněla, že v minulosti chodil na Hrad, s lidmi včetně jejího manžela rád přátelsky hovořil a prezidentu Zemanovi nadšeně nesl knihu. A takových zážitků je prý více.

Alexandra Mynářová reaguje na slova Mirka Topolánka

Bývalý předseda ODS se ale nedal a celou věc nadále rozmázl. Bylo to prý jinak. Ke schůzce mělo dojít zhruba před pěti lety a na Hrad přišel proto, že jej prezident Zeman pozval. U panáka a cigára se prý napětí dalo krájet, nebyl to žádný přátelský pohovor.

„Dost jsme se hádali a Mynář tam seděl a třásly se mu ručičky a nožičky,“ vzpomínal Topolánek. Bylo prý zjevné, že ještě neslyšel, aby s prezidentem někdo mluvil takto ostře. Ještě větší srab byl prý poradce Martin Nejedlý, který si „raději“ Topolánka vůbec poslechnout nepřišel.

„Alex si drobátko vymýšlí,“ zakončil svou vzpomínku na „panák a cigáro“ na Hradě.

Červen 2016: Mirek Topolánek přichází na oslavu narozenin Martina Nejedlého

Mynářová se ohradila, že popisuje jenom to, u čeho byla osobně – tedy u přátelského setkání s kancléřem. Pokud jde o Topolánkovo líčení, jak se jejímu manželovi „třásly ručičky a nožičky“, když se expremiér s prezidentem začal hádat, tak tuto sebeprezentaci komentovala s pobavením. „Oba pány (Zemana a Mynáře) znám natolik dobře, že mohu s klidným svědomím říct, že vyjádření pana Topolánka je lež jak věž,“ dodala k jeho verzi setkání.

Vlastně prý ani nečekala, že někdejší ostravský senátor přizná, jak to bylo doopravdy. „Na to nemá koule. On má koule akorát na veletoče a sprosté urážky, v tom je machr!“ vypálila.

A tím výživná debata prozatím skončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…