Nechcete Putina v Praze? Vyřaďte Rusy! burcuje novinář před začátkem MS v hokeji

01.05.2015 11:46

Podle šéfredaktora serveru Hlídacípes.org Roberta Břešťana je dost možné, že pokud se bude dařit hokejové reprezentaci Ruska na mistrovství světa konaném v České republice a dostane se do finále, může se objevit i ruský prezident Vladimir Putin. Jak tomu zabránit? Řešení je podle Břešťana jednoduché.

Nechcete Putina v Praze? Vyřaďte Rusy! burcuje novinář před začátkem MS v hokeji
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Podle Břešťana je Putinova návštěva v České republice docela reálná, jelikož favoritem mistrovství světa je právě ruská sborná a má velkou šanci dostat se do finále turnaje. Navíc by v případě Putinova příjezdu nešlo o oficiální vrcholnou návštěvu zahraničního státníka, která se plánuje dlouho dopředu. „V takovém formátu to představitelné je, protože to není bilaterální politická návštěva. Zároveň si ale umím představit, co by to nyní v Čechách vyvolalo,“ prohlásil k možné návštěvě Putina jako diváka na mistrovství světa šéf zahraničního odboru Pražského hradu Hynek Kmoníček.

Vladimir Putin by tak podle Břešťana v případě účasti Ruska ve finálovém zápase konaném 17. května mohl oplatit návštěvu Miloše Zemana v Moskvě, která by se konala týden předtím. A pořadatelé jsou prý i na toto připraveni. „Pořadatelská země je vždy připravena i na tyto varianty, takže by se to jistě vyřešilo. Otázka náročnosti vždy souvisí pouze s tím, kolik lidí přicestuje jako doprovod. To by v případě Putina bylo zřejmě komplikovanější. Pořád jsme ale připraveni na variantu návštěv vysokých zahraničních státníků,“ odkazuje pak novinář na server Lidovky.cz, kde to řekl tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Podle Břešťana možnou návštěvu Putina připustilo i Ministerstvo zahraničních věcí, jelikož  by šlo o návštěvu soukromého charakteru. Břešťan tak těm, kteří si případnou Putinovu účast na hokejovém mistrovství světa nepřejí, vzkazuje: „Řešení je jednoduché: rychlé vyřazení ruského týmu z turnaje.“ Připouští však, že je to velice nepravděpodobné vzhledem k vypsaným kurzům sázkových společností.

Trenér ruského národního týmu Harijs Vitolinš by prý stál o Putinovu přítomnost, jelikož by tím vyjádřil podporu mužstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…