Nehlasoval jsem pro vstup do EU, prozradil Klaus

25.02.2013 19:20

Prezident republiky Václav Klaus ve své poslední knize My, Evropa a svět, přiznal, že nehlasoval pro vstup České republiky do Evropské unie.

Nehlasoval jsem pro vstup do EU, prozradil Klaus
Foto: Redakce
Popisek: Anti EU

„…proběhlo referendum o vstupu České republiky do EU, v němž 77,3 procenta Čechů (já nikoli) hlasovalo ve prospěch toho, aby Česká republika vstoupila do EU,“ prozradil po letech Klaus. Doposud své hlasování tajil.

„Pak už nastal jen formální vstup naší země do EU, ke kterému došlo 1. května 2004, a můj noční výstup na pověstmi opředenou středočeskou horu Blaník, čímž jsem chtěl demonstrovat svůj nesouhlasný postoj a své obavy. Myslím, že to bylo velmi správně pochopeno. Měl jsem pocit, že už nám mohou pomoci jenom blaničtí rytíři,“ dodal Klaus ke vstupu do EU.

Zamyšlení nad uplynulými 23 roky. Paměti někdy příště

Kniha je zamyšlením nad uplynulými 23 roky, nejde však o paměti. Hlavní tezí Klause je, že soudobý svět se od idejí svobody, parlamentní demokracie a tržní ekonomiky stále více vzdaluje.

Jádrem knihy je její druhá část, která má 15 subkapitol. V nich prezident diskutuje „uzlové“, zlomové a klíčové okamžiky uplynulých 23 let od pádu komunismu po arabské jaro.

Kromě mnoha jiných věcí, od EU, rozpadu Jugoslávie, Maastrichtské smlouvy, sjednocení Německa či 11. září a boje proti terorismu, se Klaus vrací například i ke kritice svého předchůdce ve funkci prezidenta – Václava Havla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…