Nejsme na psychiatrické klinice, ale v reálném světě! Alexandra Udženija rázně vstoupila do boje tenistky Navrátilové s transsexuály

06.03.2019 20:45

První místopředsedkyni ODS Alexandru Udženiju překvapilo, jak silné kritiky se dostalo slavné tenistce Martině Navrátilové, když nahlas prohlásila, že není tak docela v pořádku, pokud spolu v jedné kategorii soutěží ženy a muži, kteří se prohlašují za ženy.

Nejsme na psychiatrické klinice, ale v reálném světě! Alexandra Udženija rázně vstoupila do boje tenistky Navrátilové s transsexuály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Slavná tenistka Martina Navrátilová oznámila světu, že je nakloněna fér sportovním utkáním. A když proti sobě na tenisových kurtech stanou žena a muž, který se považuje za ženu, nezdá se to Navrátilové zcela v pořádku. „Nějaký sportovec se rozhodne, že se stane ženou, začne brát hormony, vyhraje jako žena kdejaký závod, vydělá si nějaký ten peníz, no a pak zase změní názor,“ napsala Navrátilová ve sloupku. Českým čtenářům ho přiblížil server Českého rozhlasu.

Organizace Trans Actual, která bojuje za práva transsexuálů, nenechala na někdejší sportovní hvězdě nit suchou. „Jsme velmi zklamaní z toho, jak moc je Martina Navrátilová transfobní. Pokud by transsexuální ženy měly výhodu, tak proč nevítězí nalevo, napravo,“ zeptali se rozhořčení členové organizace na sociální síti Twitter.

První místopředsedkyni ODS se však zdá, že pravda bude spíše na straně Martiny Navrátilové. Udženija prý má pochopení pro lidi, kteří se třeba narodili jako ženy, ale cítí se být spíše muži a naopak. Musejí mít těžký život a podle první místopředsedkyně ODS je dobře, že lékařská věda pokročila tak daleko, že může těmto lidem pomoct. Na svém webu k tomu však přidala jedno „ale“. 

„To ale neznamená, že budu zavírat oči před absurdním stavem, kdy se někdo ráno vzbudí a řekne si, že se dnes cítí jako letadlo, a všichni to musejí bezpodmínečně akceptovat a upravovat podle toho všechny dosavadní společenské zvyky. Nejsme na psychiatrické klinice, ale v reálném světě. Možná bychom se měli nad důsledky podobných společenských revolucí pořádně zamyslet. Tak pánbůh s námi a zlé pryč,“ napsala dáma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…