Nejvyšší soud neřešil vinu, jen imunitu, vysvětloval mluvčí Knötig

16.07.2013 22:32

Mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig v úterních Událostech, komentářích připomněl roli soudu a také jasně vymezil období, na jehož základě padlo rozhodnutí o propuštění trojice "rebelů".

Nejvyšší soud neřešil vinu, jen imunitu, vysvětloval mluvčí Knötig
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rebelové ODS Tluchoř a Fuksa

"Rozhodnutí se týká poslanců pana Šnajdra a pana Tluchoře. Zřejmě to tak dopadne i pro pana Fuksu, ten si ale zatím žádost nepodal. O propuštění ale rozhodoval nejvyšší státní zástupce," uvádí na pravou míru Knötig. "Rozhodnutím Nejvyššího soudu nebyla dotčena vina ani nevina, o té se nerozhodovalo," přibližuje s tím, že soud rozhodoval o jediném - zda se na období, kdy probíhala inkriminovaná jednání, vztahovala imunita.

"Zda tak jednali na půdě Poslanecké sněmovny," dodává Knötig. Toto období bylo soudem vymezeno termínem od 18. září do 7. listopadu minulého roku. "Každopádně expremiéra Petra Nečase se rozhodnutí určitě netýká. O nikom jiném Nejvyšší soud spor neřešil," dementoval mluvčí dohady o tom, zda se rozhodnutí soudu dotkne i kauzy Nagyová. "Ústava říká, že politik je chráněn Ústavou v momentě, kdy vykonává funkci poslance. Veřejnost se odůvodnění dozví během několika dnů," dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…