Nezasahujte do restituovaných lesů, nařídil soud státní firmě

15.11.2013 15:05

Okresní soud v Táboře nařídil Lesům ČR nekácet na místech, o která v rámci zákona o vyrovnání státu s církvemi požádaly právě církve. Informovala o tom Česká televize.

Nezasahujte do restituovaných lesů, nařídil soud státní firmě
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

Okresní soud v Táboře předběžným opatřením zakázal státnímu podniku Lesy ČR jakkoliv zasahovat do lesů u Hoštic, neboť jde o lesy, o které církve žádají ve spojitosti s majetkovým narovnáním mezi státem a církvemi. Do tohoto narovnání by sice ráda vstoupila ČSSD a ještě ho pozměnila, jak slibovala před volbami, ale po volbách začíná připouštět, že bez souhlasu církví toho v této věci mnoho nezmůže, neboť už byly uzavřeny konkrétní smlouvy mezi státem a církvemi. Tyto smlouvy uzavřel ještě bývalý premiér za ODS Petr Nečas.

Změny v církevních restitucích dnes odmítá TOP 09, ODS, ale i KDU-ČSL, která v minulých třech letech ve sněmovně nezasedala a nerozhodovala o nich. Komunisté neustále volají po referendu v otázce církevních restitucí a hnutí ANO vyjadřuje nad podobou narovnání pochybnosti, ačkoli zároveň prohlašuje, že existenci smluv respektuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…