Novinář k „lidovému prezidentu“ Škromachovi: Na hrad ho může dostat Facebook a hovory od bazénku

31.07.2014 21:48

Žádný jiný český politik nepracuje na svém image na sociální síti Facebook tak pilně jako Zdeněk Škromach. Podle šéfredaktora serveru iHNed.cz Miloše Čermáka tak není vyloučeno, že by se tento senátor stal jednou „facebookovým“ prezidentem.

Novinář k „lidovému prezidentu“ Škromachovi: Na hrad ho může dostat Facebook a hovory od bazénku
Foto: Archiv ZŠ
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

„Budeme mít prvního ‚facebookového‘ prezidenta? Není to vyloučeno. Kandidaturu minulý týden v podstatě oznámil Zdeněk Škromach. Ano, ten politik, který ještě před 10 lety v rozhovoru pro Lidové noviny tvrdil: ‚Nemám charisma!‘ A tak si je opatřil, a to právě díky sociálním médiím,“ píše Miloš Čermák ve svém sloupku pro magazín Ekonom.

Podle něj žádný jiný český politik nepracuje tak pilně na svém image na Facebooku jako právě Zdeněk Škromach. „Pražské kavárenské společnosti je možná k smíchu a jeho selfies, například s prezidentem Zemanem či hejtmanem Haškem, jsou s chutí a často parodována. Škromachovo ‚vysílání od bazénku‘ je esencí špatného vkusu a buranství. Ovšem pozor, opět jen ve facebookové bublině pražských intelektuálů, oné elity, do které se ve zmíněném rozhovoru z roku 2004 odmítl zařadit,“ vysvětluje šéfredaktor iHNed.cz.

Pro svoji cílovou skupinu je podle něj Škromach hrdinou a v české politice patří k těm nejpodceňovanějším. „V éře dominance tradičních médií by byl bez šance, teď ovšem možná přichází jeho velká chvíle,“ vysvětluje účinky Facebooku Čermák, který se dlouhodobě věnuje tematice sociálních médií.

„Když říká, že ve společnosti je poptávka po ‚lidovém‘ prezidentovi, ve skutečnosti to znamená ‚facebookovém‘. Pokud Škromach bude kandidovat, a už ani nemluvě o tom, že by snad mohl uspět, bude to jen díky sociálním médiím. A bude to také důkaz toho, jak Facebook a spol. činí tradiční mediální establishment nevýznamným,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…