Novinář sledoval manžela středočeské hejtmanky i její dům. A zjistil následující

08.08.2018 22:33

Manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové z hnutí ANO Jakub Pokorný si umí funkci své ženy pořádně užít, píše server Seznam zprávy.cz. Ten totiž prý zjistil, že jezdí se Škodou Superb se špičkovou výbavou, kterou má hejtmanka k dispozici jako služební auto. Podle jejích slov je ale vše podle smlouvy.

Novinář sledoval manžela středočeské hejtmanky i její dům. A zjistil následující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Dvaatřicetiletý kadeřník z Benešova a manžel hejtmanky Jakub Pokorný jezdí v luxusní limuzíně po Benešově podle zjištění Seznamu téměř každý den. Běžně jej prý používá, aby se dopravil necelé dva a půl kilometru do svého kadeřnického salónu. Konkrétně prý jde o Škodu Superb typu Laurin & Klement. Tento zatím nejlépe vybavený model má automatickou převodovku a pohon na všechna čtyři kola. „V takovém modelu jezdí prezident Miloš Zeman, mají ho ve vozovém parku ministerstva nebo vysocí čeští diplomaté v zahraničí,“ dodává ve svém textu reportér Vojtěch Blažek.

Hejtmanka prý Seznamu poslala pouze prohlášení, v němž uvádí, že je vše v pořádku. „Skutečně nemám co skrývat a na rovinu říkám, že vůz, který mi byl poskytnut krajským úřadem jako benefit, stejně jako tomu bývá ve státní i soukromé sféře, využíváme s manželem skoro denně. Vše v souladu s dikcí uzavřené smlouvy, která jasně uvádí, že tento vůz mohu zapůjčit i manželovi,“ reagovala v úterý hejtmanka na dotazy Seznamu přes svou mluvčí. „Vypadá to, že Jakub Pokorný má tak auto jako příjemný bonus k tomu, že je partnerem vysoké političky,“ poznamenal Blažek.

Jako důkaz potvrzující toto tvrzení uvedl Seznam, že 11. července byl reportér u toho, když dopoledne přivezl toto auto až před kadeřnictví hejtmančin řidič. „Zaparkoval ho a nasedl do druhého hejtmančina služebního vozu, který už před kadeřnictvím v Čechově ulici stál,“ sdělil Blažek s tím, že Pokorný pak kolem poledne do přistaveného auta nasedl a odjel. Druhý den prý stál superb před hejtmančiným domem v Zapově ulici. V devět hodin vyšel ze dveří Pokorný a opět s ním odjel.

To samé reportér sledoval i některé z dalších následujících dnů. Pokorný auto pravděpobně nepoužívá pouze nárazově. Že Pokorný auto běžně užívá, potvrdili Seznamu lidé jak v ulici, kde hejtmanka bydlí, tak i obyvatelé domů kolem kadeřnictví.

  • Původní text ZDE

Podle směrnic úřadu pý může středočeská hejtmanka používat dvě auta – jedno s řidičem, druhé má pro soukromé jízdy. S povolením, že vůz může řídit i někdo z rodiny. „Žádný jiný kraj ovšem podle zjištění Seznamu nemá takhle velkoryse nastavené podmínky pro užívání služebního auta k soukromým jízdám,“ uzavřel Blažek s tím, že hejtmančin muž si každopádně udělal z úřední limuzíny luxusní dopravní prostředek do práce, a přitom se nemusí starat o opravy, výměnu pneumatik, o pojištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…