Nový slogan a přelepování billboardů. ČSSD čeká oranžový týden

20.10.2013 6:34

Oranžový týden. Tak nazvali sociální demokraté týden, který ještě zbývá do předčasných podzimních voleb do Poslanecké sněmovny. A v jeho rámci přelepí všechny své „staré“ billboardy.

Nový slogan a přelepování billboardů. ČSSD čeká oranžový týden
Foto: Michal Drabík
Popisek: Milan Chovanec u mikrofonu. V pozadí Bohuslav Sobotka

"Nebudeme přidávat reklamní plochy, neoblepíme celou republiku. Využijeme ty stávající. Jen změníme sdělení," uvedl pro deník Insider Milan Chovanec, volební manažer a místopředseda ČSSD. Co přesně ale hodlá změnit, odmítl předem prozradit.

"Mnozí voliči se rozhodují na poslední chvíli, budeme prostě mířit na ty nerozhodnuté," prozradil jen. Možnost, že by šlo o „mobilizaci“ ve stylu Václava Klause z roku 1998, však rázně odmítl: "Že bychom se chtěli učit od ODS? Tak to ne."

Podle informací deníku Insider od zdroje ze zákulisí sociální demokracie zní vítězná varianta nového sloganu „Fungující stát potřebuje silnou vládu.“ O heslu se dokonce údajně strhla minulé úterý bouřlivá debata, která zprvu nebyla uzavřena a protáhla se až do dalšího dne. Nakonec i přes kritické výhrady mnoha členů se jí prý podařilo prosadit předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi.

ČSSD tak zopakuje svůj slib o "fungujícím státu" a doplní ho o hrozbu "slabé vlády". Obává se totiž, že by se mohla opakovat situace z roku 2010, kdy sice volby vyhrála, ale vládu nesestavila.

Na schůzi se také strana zabývala otázkou, jak se postavit k malým stranám – zda přímo zaútočit a vyzvat voliče, aby místo nich volili sociální demokracii, či jen zdůrazňovat potřebu silné ČSSD a konkurenci nedělat zadarmo reklamu tím, že je budou představitelé sociální demokracie zmiňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…