Nový územní plán Prahy bude mít na starost architekt Koucký

13.06.2012 16:48

Nový územní plán hlavního města, takzvaný metropolitní plán, bude připravovat tým pod vedením architekta Romana Kouckého. Novinářům to ve středu řekl náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09). Tým bude pracovat na Útvaru rozvoje hlavního města, což je příspěvková organizace Prahy. Koucký v současnosti působí na Fakultě architektury ČVUT. Se zahájením přípravy metropolitního územního plánu minulý týden souhlasili pražští zastupitelé, uvedla ČTK.

Nový územní plán Prahy bude mít na starost architekt Koucký
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Hudeček řekl, že Kouckého vyzval, aby se ujal vedení týmu. Příští týden by měla být také vytvořena poradní komise rady, která bude vypracovávat stanoviska k projednávaným změnám územního plánu. Na magistrátu je totiž z minulosti rozpracováno přes 200 žádostí o změnu územního plánu, které je podle Hudečka potřeba dokončit. O tom, zda budou schváleny, nebo zamítnuty, rozhodne zastupitelstvo. Jako podklad pro rozhodování by měly sloužit právě stanoviska komise.

V poradním orgánu usednou architekti či urbanisté Zdeněk Jiran, Jan Sedlák, Petr Hlaváček, Pavel Hnilička a Jakub Fišer a dopravní inženýr Václav Malina.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…