ODS nabízí „Topce“: Zabojujme o Senát společně

24.04.2012 8:56

Premiér Petr Nečas (ODS) nabízí svému koaličnímu partnerovi TOP 09 nasazení společných kandidátů v některých obvodech v nadcházejících senátních volbách. Zatím jde pouze o nabídku a strany o tom budou teprve jednat, není ani jasné, o které konkrétní obvody by mohlo jít.

ODS nabízí „Topce“: Zabojujme o Senát společně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Průzkumy voličské přízně jasně naznačují, že pravicové strany ODS a TOP 09 se u voličů v tuto chvíli netěší právě největší přízni. Předbíhají je dokonce už i komunisté. Ze strany ODS proto k TOP 09 zazněl návrh, že by mohly v nadcházejících senátních volbách táhnout za jeden provaz, alespoň v některých obvodech. Informuje o tom server Lidovky.cz

Pravicová alternativa

Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) později doplnil, že nabídka je velmi čerstvá a netýká se v tuto chvíli žádného konkrétního obvodu. "Jsme na začátku debaty. Je to nabídka, téma na jednání s topkou. Není to tak, že máme vybrané obvody," vysvětlil Sobotka.

ODS totiž jde poměrně o hodně. Na podzim se bude soupeřit o 27 senátních křesel a ODS z toho bude obhajovat hned čtrnáct. Otázkou však je, zda by bylo takové spojení s ODS výhodné. Nová pravicová strana v roce 2009 vznikla mimo jiné jako pravicová alternativa vůči politice ODS, se kterou byla řada občanů nespokojená. Spojení obou stran v senátních volbách však vyvolává otázkou, zda stále půjde o dvě rozličné pravicové strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…