Občané jsou vystrašeni a zděšeni asociální politikou vlády, míní Benešová

15.03.2013 19:17

Marie Benešová je jednou z deseti osobností, které usilují o místopředsednické stranické křeslo. Na sjezdu sociální demokracie v Ostravě nabídla především své zkušenosti v oblasti justice, ujistila delegáty, že v tomto půjde tvrdohlavě za svým a připomněla také, že vždy podporovala současného prezidenta Miloše Zemana.

Občané jsou vystrašeni a zděšeni asociální politikou vlády, míní Benešová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

Marie Benešová na sjezdu sociální demokracie v Ostravě poděkovala všem, kteří ji nominovali. "Chci sama přispět k tomu, aby začal nový začátek, který slibujeme. Naši občané jsou vystrašeni a šokováni asociální politikou této vlády," prohlásila hned v úvodu Benešová. Aby se to podařilo napravit, musí mít sociální demokracie připravené kvalitní lidi, kteří zvládnou napravit poměry v zemi.

Pravice zrušila důslednou kontrolu rozdělování dotací

Je známo, že mé názory jsou konzistentní. Jsem narozena ve znamení berana a o lidech narozených v tomto znamení je známo, že jsou tvrdohlaví a jdou za svým. Já vám nabízím své zkušenosti v oblasti justice a spravedlnosti. ... Znovu musí platit heslo padni komu padni. Všem musí být měřeno stejně, pokračovala Benešová.

Promluvila také o práci exekutorů, na kterou by se ráda podívala. Následně zdůraznila, že to byla pravice, která zrušila důslednou kontrolu rozdělování evropských dotací. Ještě sociální demokraté podle Benešové nastavovali fungující systém kontroly.

Zároveň podotkla, že se jí dobře spolupracovalo s Milošem Zemanem v době, kdy byl premiérem a věří, že se sociálním demokratům spolupráce se Zemanem vyplatí i nadále. Já jsem Miloše Zemana vždy podporovala," uzavřela Benešová s tím, že Zeman vyjádřil podporu současné ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…