Obdivuji premiéra... Schwarzenberg si veřejně vystřelil z Babiše

11.04.2020 11:17

Bývalý ministr zahraničí a nynější poslanec Karel Schwarzenberg (TOP 09) na sociální síti ironicky píše o tom, jak obdivuje premiéra Andreje Babiše (ANO). Naráží především na proměnu postojů ministerského předsedy během epidemie koronaviru.

Obdivuji premiéra... Schwarzenberg si veřejně vystřelil z Babiše
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V rámci "Expedice neuhneme 2017" představovala TOP 09 svůj volební program v Únětickém pivovaru. Zúčastnili se čestný předseda Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová a poslanec Martin Plíšek

„Přiznávám, že více a více obdivuji našeho pana premiéra Babiše. Když se podívám na průběh koronavirové epidemie v Čechách, tak je úžasné, jak na začátku pan premiér vystupoval jako rázný ministerský předseda, který nás tvrdými kroky uzavřel do izolace, uzavřel hranice a všechny možné obchody a podniky a s pomocí pana Prymuly přesvědčil národ o oprávněnosti svého rázného postupu. Dobrá,“ píše Schwarzenberg ve svém facebookovém komentáři.

Brzy po zavedení zmíněných kroků prý, podle Schwarzenberga, premiér vypozoroval, že lid s tím není úplně spokojen. „Navíc se začaly objevovat odborné články, které upozorňovaly na to, že tyto kroky byly poněkud přehnané a rozbíhá se kolem toho diskuse. A ejhle, pan premiér rychle předal zodpovědnost ministru vnitra, kterému, přiznejme, tato odpovědnost od počátku nouzového stavu příslušela,“ pokračuje poslanec.

Proto, podle něj, jmenoval náměstka ministra zdravotnictví Roman Prymula šéfem jiné pracovní skupiny odpovědné za karanténu, a sám se stáhl do pozadí. „A teď tvrdí, že bychom měli všechno začít uvolňovat a bojuje za to, aby se ty tvrdé restrikce, které on zavedl, co nejrychleji uvolnily, neboť ví, že se nálada mezi obyvatelstvem otočila a lidem jdou tato omezení značně na nervy,“ myslí si čestný předseda TOP 09.

„Musím říct, že jsem pln obdivu, jak elegantně vyklouzl z jednoho postoje k opačnému. Čest Vaší práci, premiére!“ dodává Schwarzenberg závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…