Od zítřka platí nová cestovatelská mapa, informoval ministr Petříček

06.01.2021 12:54

Od čtvrtka 7. ledna vstupuje v platnost nová cestovatelská mapa. Nově pro Českou republiku zčervená Španělsko, při návratu z něj bude nutný negativní test, případně karanténa. Výjimkou budou Kanárské ostrovy, ty zůstávají v oranžové zóně a negativní test v případě návratu nebude nutný.

Od zítřka platí nová cestovatelská mapa, informoval ministr Petříček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček, ministr zahraničních věcí

O změně informoval na svém facebookovém profilu ministr zahraničí Tomáš Petříček. 
 

Anketa

Vadí vám tempo očkování v ČR?

hlasovalo: 13424 lidí
Při návratů z červených států, je nutné se při návratu do České republiky nechat otestovat, ať už v zahraničí, nebo až u nás, případně nastoupit do karantény a odeslat na hygienu online formulář. „Tou asi nejzásadnější výjimkou je volný režim pro pendlery nebo lidi, kteří cestují do takového státu z rodinných, pracovních nebo zdravotních důvodů na max. 24 hodin,“ informuje dále ministerstvo zahraničí. Do červených státu spadá téměř celá Evropa
.
Mezi oranžové státy se od 7. ledna řadí pouze Francie, Island, Irsko, Norsko, Finsko, Řecko a Korsika. Zde je cestování volné, při návratu není žádné opatření. 
 
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky však ale svým obyvatelům nadále nedoporučuje cestovat, pokud to není nezbytně nutné. A dále upozorňuje na to, že každá země má svá vlastní pravidla pro vstup na své území, proto je nutné si i tyto informace před cestou ověřit.  
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…