Odmítáme šetřit na učitelích, ale možná se dohodneme, zní z VV

20.03.2012 15:27

Miroslav Kalousek chce, aby nejvíce ušetřil ministr školství Josef Dobeš. A tomu se zrovna nechce škrtat v rozpočtu svého ministerstva ani trochu. Pokud však vláda nechce překročit plánovaný schodek, šetřit musí. Blíží se tak další vládní přetahovaná mezi TOP 09 a VV.

Odmítáme šetřit na učitelích, ale možná se dohodneme, zní z VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Vládu rozděluje spor o 4,5 miliardy korun, o něž má letos přijít školství kvůli úsporám v rozpočtu. Ani při koaličním jednání se členům vlády nepodařilo spor vyřešit.
Ministr financí chce vázáním výdajů v rozpočtových kapitolách ušetřit 23,6 miliardy korun, aby vláda dodržela schodek rozpočtu 105 miliard korun, jak ho schválila Sněmovna. Ministerstvo školství má uspořit nejvíce peněz.

Buď vůli máme nebo nemáme
Miroslav Kalousek přitom už nechce na nic čekat a úspory pro letošek chce ve vládě schválit. „Buď tu vůli máme, nebo nemáme,“ řekl místopředseda TOP 09.
Dobeš už před jednáním naznačil, že by se peníze, o něž má letos přijít školství, daly najít v kapitole rozpočtu všeobecná pokladní správa. „Tam je 126 položek, ukažte mi, ve které,“ opáčil pro Idnes.cz Kalousek. Zástupci VV to podle něj při koaličním jednání neudělali.
"Nedohodli jsme se," řekl ministr školství Josef Dobeš, který vázání výdajů jeho resortu odmítá. Jeho straničtí kolegové Dobeše přitom nadále podporují.
„Odmítáme škrtat na učitelích,“ řekl na tiskové konferenci VV ekonomický expert strany, poslanec Michal Babák.
„Ještě je šance, že se ministři při jednání dohodnou,“ řekl o něco smířlivěji předseda strany Radek John.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…