Odpovědnost Fialy a Černochové! Majerová bije na poplach

15.07.2022 12:00

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová před časem označila ministryni obrany Janu Černochovou za ministryni války. A teď zašla ještě dál. Nahlédněte.

Odpovědnost Fialy a Černochové! Majerová bije na poplach
Foto: Archiv Zuzana Majerová
Popisek: Předsedkyně Trikolory a bývalá poslankyně Zuzana Majerová

Ministryně obrany Jana Černochová hned na počátku ruské agrese proti Ukrajině oznámila, že Česko v obraně před ruskými okupanty pomůže, poskytne jim zbraně. Na půdě Parlamentu i na tiskových konferencích žádala, aby se opoziční poslanci, ani jiní občané neptali, o jakou výzbroj jde, protože každá taková informace by mohla napomoci ruským agresorům.

Postupem času vycházelo najevo, že Česko poslalo na pomoc Ukrajině někdejší tanky sovětské licence T-72, ale také vrtulníky, či československé houfnice Dana.

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová na to konto označila Černochovou za „ministryni války“ a zdůraznila, že posílání pomoci v podobě zbraní na bránicí se Ukrajinu jen prodlužuje válku, což není v zájmu českých občanů.

A teď zašla ještě dál a poukázala na to, že nás Ruská federace považuje za součást válčící strany.

„Na veřejnost unikla informace, že ČR posílá zbraně na Ukrajinu. Ministryně války Jana Černochová (ODS) se snažila informaci utajit, ale ukrajinské bezpečnostní složky to oficiálně vyhlásily do světa! Ale upřímně? Co čekala!? Nejenže nás vláda zatahuje do války a hazarduje tak se životy vlastních občanů, kromě toho nás zbavuje naší techniky za stovky milionů. Co budeme dělat v případě jakéhokoli nebezpečí u nás?“ chtěla vědět Majerová.

„Kromě války nás může zastihnout například živelná pohroma apod. Ministryně Černochová a premiér Fiala za tohle nesou plnou zodpovědnost!?“ ptala se dál.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…