Odstupte, slyšela včera starostka Prahy 3 od spolustraníka z TOPky

18.05.2012 11:18

Starostka Městské části Praha 3 Vladislava Hujová (TOP09) byla na čtvrtečním jednání Rady Městské části Praha 3 vyzvána svým stranickým kolegou Tomášem Kalouskem k rezignaci na svou funkci. Předmětem sporů jsou s největší pravděpodobností změny územního plánu a velké developerské projekty na území městské části.

Odstupte, slyšela včera starostka Prahy 3 od spolustraníka z TOPky
Foto: praha3.cz
Popisek: Vladislava Hujová, starostka Prahy 3 za TOP 09

„Paní starostka Hujová porušila zákon o Hlavním městě Praze a několik usnesení Rady Městské části Praha 3, proto jsem předložil výzvu na její rezignaci do Rady,“ potvrdil ParlamentnímListům.cz místostarosta MČ Praha 3 Tomáš Kalousek. „Rada Městské části Praha 3 vyslovila s tímto návrhem souhlas.  Šest členů bylo pro návrh, dva proti a jeden se zdržel hlasování,“ doplňuje Kalousek.

Návrh na odvolání předložil místostarosta a Hujové stranický kolega Tomáš Kalousek. Na jednání rady tak podle všeho vyvrcholily neshody, které dlouhodobě panují v koalici a především uvnitř samotné TOP 09. Rozpory se týkají územního plánování a výstavby.  O případném odvolání starostky bude rozhodovat zastupitelstvo. Příští řádné zasedání se má uskutečnit 26. června. Městskou část od posledních komunálních voleb řídí koalice TOP 09 a ODS.

Hujová prý podle Kalouska porušila zákon o hlavním městě Praze a několik usnesení rady městské části.

"Starostka si osvojuje kompetence, které jsou vyhrazeny výhradně radě," řekl Kalousek. "Poslala na magistrát dopis, který je v rozporu s platnými usneseními rady," doplnil. Čeho přesně se údajné pochybení starostky týká, ale říct nechtěl. "Šest členů se vyslovilo pro návrh, dva proti a jeden se hlasování zdržel," komentoval jednání rady.

Stojí za vším "čachry" s pozemky?

Předmětem sporů jsou s největší pravděpodobností změny územního plánu a velké developerské projekty na území městské části. Koalice se neshoduje třeba v názoru na pokračování výstavby poblíž parku Parukářka. Městská část v minulosti cenné pozemky za podivných okolností prodala.

"Pozemky získala neznámá společnost se zakrytými vlastníky. Existuje přitom vážné podezření, že je firma napojena na vedení radnice," domnívá se zastupitel Matěj Stropnický (SZ). Nejčastěji je v tomto případě skloňováno jméno vlivného podnikatele a zastupitele Pavla Hurdy (ODS).

Neshody pak prý dlouhodobě panují i v názoru na rozsáhlou revitalizaci městských bytů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…