Omluvíte se? Novináři ze Seznamu oslovili „popírače kovidu“. Šmucler jim vzkázal něco o Rudém právu

28.12.2020 8:25

K pandemii koronaviru se v českém prostředí vyjadřoval kde kdo, vedle epidemiologů i řada dalších lékařů a politiků. Do povědomí veřejnosti vstoupila např. molekulární genetička Soňa Peková, která v létě ujišťovala veřejnost, že do Vánoc nemoc covid-19 zmizí a žádná druhá vlna koronaviru nepřijde. Co ke koronaviru říká dnes? A jak pandemii s odstupem hodnotí prezident České stomatologické komory Roman Šmucler? Nahlédněte.

Omluvíte se? Novináři ze Seznamu oslovili „popírače kovidu“. Šmucler jim vzkázal něco o Rudém právu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Anketa

Která z mrtvých osobností Vám nejvíce schází?

hlasovalo: 37661 lidí
Česko se již tři čtvrtě roku potýká s epidemií koronaviru. Molekulární genetička Soňa Peková přitom v létě veřejnosti slibovala, že do Vánoc koronavirus zmizí. Nezmizel. Peková přesto Českému rozhlasu sdělila, že na svých slovech nemá ani dnes co měnit.

Určitě nechci odvolat nic, co jsem o koronaviru kdy řekla. Omlouvat se nemám žádný důvod – vše, co jsem řekla, nadále platí,“ řekla veřejnoprávnímu rozhlasu.

 Jarní kmen koronaviru podle jejího názoru opravdu zmizel, ale objevil se kmen nový, podzimní. I ten však podle molekulární genetičky zmizí.

Ani Roman Šmucler, který od jara kritizuje vládu Andreje Babiše (ANO) za příliš přísná protikoronavirová opatření, by na svých slovech nic neměnil.

„Vždycky jsem se snažil předávat informace ze světa, svoje názory moc nemám. To je vůbec chyba té debaty: že je o emocích, ne o vědě. Lidé se spolu navzájem nebaví. Ta otázka je taková, že si připadám jako Jan Hus. Že mám odvolat nebo neodvolat. Je to jako z Rudého práva,“ prohlásil.

Doufá ale, že má vláda dobře připravenou očkovací strategii a ochrání především ohrožené skupiny obyvatel.

Bobříka mlčení sám sobě uložil  senátor Jan Žaloudík, který se v průběhu roku ke koronaviru vyjadřoval hojně.

„Nebudu o tom mluvit. Vrátím se zpět do života, až bude svět normální. Tady ve špitále je normální. Voláte mi do onkologického ústavu, kde je svět normální. Není o čem se bavit, ptát se musíte hlavně ve vládě nebo na ministerstvu, kde vám řeknou, jak se máte chovat,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…