Ondřej Neff uvažuje: Trump se chová nedůstojně. Co čekat od Bidena?

07.11.2020 15:22

Donald Trump je stále ještě prezidentem USA a jako prezident jedné z velmocí toho dokázal opravdu hodně. Spisovatel Ondřej Neff poukazuje např. na jeho úspěchy v zahraniční politice. Jenže to, co Trump předvádí teď, vrhá podle Neffa velký stín na celé Trumpovo prezidentství. Upozornil také na to, co můžeme čekat od progresivní levice stojící za Joem Bidenem.

Ondřej Neff uvažuje: Trump se chová nedůstojně. Co čekat od Bidena?
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Spisovatel Ondřej Neff má za to, že 45. prezident USA Donald Trump toho dokázal opravdu hodně. Úspěchy slavil především v zahraniční politice. Dokázal zprostředkovat rozhovory, které vedly k navázání vztahů Izraele s Katarem, se Spojenými arabskými emiráty a s dalšími zeměmi. Jenže své úspěchy teď Trump, podle Neffa, boří tím, jak se chová ve volebním roce. Chová se velmi nedůstojně.

„Trumpova administrativa za sebou zanechává markantní úspěchy, především v oblasti ekonomiky a zahraniční politiky. Snahy znejistět průběh voleb, zpochybnit ho a výsledky napadnout, jsou nedůstojné a v důsledcích významně škodlivé. Demokracie stojí na jednoduchých principech, a ten nejdůležitější zní: Poražená strana uznává soupeřovo vítězství a nadále vynaloží snahu zvítězit příště,“ zdůraznil Neff v textu pro server Neviditelný pes.

Publicista má za to, že je čím dál pravděpodobnější, že Trump již prezidentem nebude, a prý by to měl uznat. Na jeho místo nastoupí starší Joe Biden, umírněný demokrat.

Jenže, jak Neff upozorňuje, spolu s Bidenem vystoupají do mocenských výšin i představitelé progresivní levice, kteří budou chtít měnit USA. A tady je Neff rád, že konzervativní soudci budou moci tento proces brzdit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…