Pane Hermane, chce se mi z vás zvracet. I na tento dotaz ministr kultury čtenářům odpověděl

28.05.2016 17:33

Z PROFILŮ Lidovecký ministr kultury Daniel Herman znovu odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Nevynechal ani dotaz typu: Chce se mi z vás zvracet, nevíte, čím to je? Reagoval však i na závažnější otázky.

Pane Hermane, chce se mi z vás zvracet. I na tento dotaz ministr kultury čtenářům odpověděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Čtenář vystupující pod přezdívkou Sokar si tak trochu zaveršoval. „Čím to může být, že se mě chce blít? Než jsem přišel k PC, všechno v pořádku. Jak jsem otevřel PL a uviděl vaši fotku, už to přišlo,“ napsal tazatel. Herman se dotazu nevyhnul: „No vidíte, furt lepší, než kdybych Vám byl lhostejný. Fajn den a slunce v duši,“ napsal člen vlády, který přidal dokonce i tzv. smajlíka.

Prakticky totožný dotaz položil čtenář „corrector“. Opět se týkal nevolnosti spojené s pohledem na lidoveckého člena vlády. A Herman znovu poctivě odpověděl. „Možná jste předtím snědl něco špatného, correctore. Ale kdybyste potřeboval, napište mi a zašlu Vám ‚blicí‘ pytlíky. Ale jinak Vám přeji fajn den a dobrou náladu,“ odepsal člen vlády. A znovu přidal smajlíka.

Další čtenář označil pobyt amerických vojsk na našem území za protiprávní, pokud ho neschválil parlament. A ten ho ani tentokrát neschválil, takže podle tazatele s přezdívkou Pátý odboj prakticky došlo k vlastizradě. Herman konstatoval, že na vládě s radostí hlasoval pro průjezd konvoje USA přes Česko. Sluší se dodat, že krátkodobý pobyt vojsk na našem území může podle zákonů České republiky odhlasovat vláda. A právě to se stalo, takže k porušení zákona, nebo snad dokonce k vlastizradě nedošlo.

V  další odpovědi prozradil čtenáři, že ve starověku nebyl Ježíš Kristus zdaleka jediným člověkem, jenž zemřel na Kříži. Stačí si vzpomenout např. na konec Spartakova povstání v 70. letech před naším letopočtem. I bouřící se otroci byli ukřižováni a jejich těla byla vystavena u římské silnice. Šlo asi o šest tisíc otroků. Na dotaz, jaká zbraň zabila v historii nejvíce lidí, ministr odepsal, že je to nenávist. „Myslím, že nejvíce lidí zabila lidská nenávist. To je ten největší nepřítel, kterému je třeba se bránit,“ apeloval na čtenáře Herman.

Další odpovědi najdete zde.

Znovu se vyjádřil i k církevním restitucím. Reagoval na dotaz, zda se věřící poslanci neměli zdržet hlasování, protože v okamžiku hlasování byli ve střetu zájmů. Ministr odvětil, že je především třeba stát na straně práva a spravedlnosti. Z tohoto pohledu v prohlasování církevních restitucí nevidí nic problematického.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…