Paroubek bije na poplach: Babiš si chce zprivatizovat stát. Bude ještě horší než Bárta

28.01.2014 21:38

Expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV 21) připomíná poprask, jehož jsme byli svědky, když se projevilo propojení státu a soukromého sektoru skrze někdejšího šéfa VV Víta Bártu. ODS a TOP 09 to svého času trpěly, protože Věci veřejné potřebovaly. ČSSD je dnes podle Paroubka ve stejné situaci vzhledem k ANO, jen se vše děje v podstatně větším měřítku.

Paroubek bije na poplach: Babiš si chce zprivatizovat stát. Bude ještě horší než Bárta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Obdobná situace nastává i dnes. A i tentokrát všichni dělají, jako by se nechumelilo. Myslím, že avizovaná výměna ve vedení Českých drah novým ministrem dopravy za stranu ANO, kdy má současného šéfa ČD vystřídat exmanažer společnosti Agrofert, je jen začátkem. Téma privatizace státní správy, tentokráte již ne Vítem Bártou, ale v mnohem propracovanější a promyšlenější podobě Andrejem Babišem, je znovu na stole,“ varuje Paroubek.

Celý text ZDE

Babiš totiž ovládl klíčová ministerstva, přes která tečou nemalé finanční prostředky. Pokud na to ale bude upozorňovat dnešní opozice v podobě ODS či TOP 09, i Babiš jí může připomenout, že kvůli VV mají máslo na hlavě. Aby všemu nasadil korunu, odmítá náměstka na svém ministerstvu z ČSSD, podle Paroubka proto, aby mu nebylo příliš vidět pod ruce. A média, která Babišovi patří, tomu mohou ještě tleskat.

ČSSD a KDU-ČSL teď tak podle expremiéra nesou jasnou odpovědnost za to, co se bude dít s českým státem za účasti Andreje Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…