Paroubek se vysmál nedospělé ČSSD a udělil jí červenou kartu

17.11.2013 16:07

Expremiér a předseda národních socialistů Jiří Paroubek se ostře pustil do ČSSD. Podle něho zradila voliče, když rezignovala na prosazení revize církevních restitucí. Její vůdcové se také projevili nedospěle, když rozpoutali krizi.

Paroubek se vysmál nedospělé ČSSD a udělil jí červenou kartu
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

„Povolební chování ČSSD bohužel ukazuje na nedospělost - minimálně tu politickou - vedení sociální demokracie. Nejprve naprosto naivní návrh na svržení předsedy a uvrhnutí strany do několik týdnů trvající krize. Lidé jen kroutili hlavami. Nyní přichází údajná obnovená a silná sociální demokracie s naprosto fatálním faulem na voliče, a to v podobě rezignace na změnu církevních restitucí,“ píše Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Předvolební trik na voliče

A začíná si myslet, že předvolební sliby byly jen trikem na oblafnutí voličů. „A teď jim jde o objetí se co nejdříve s lidovci ve vládní koalici. A poklonkovat katolickému kléru. Právě na tomto tématu ale ČSSD v posledních dvou letech postavila zásadní kritiku Nečasovy vlády a využila je jako hlavní téma před volbami do krajských zastupitelstev i do Poslanecké sněmovny,“ připomíná paradox socálnědemokratické politiky.

Celá glosa Jiřího Paroubka ZDE

Nakonec své bývalé spolustraníky varuje před osudem ODS. „Pokud ČSSD v rámci povolebního vyjednávání vymění řešení církevních restitucí jako ústupek při vzniku nové vlády, nastoupí cestu ODS, která se dnes potácí okolo šesti procent preferencí. Slabá ODS vždy znamenala i slabou ČSSD. Pokud si to vedení sociální demokracie včas neuvědomí, přivede za pár let tuto stranu do záhuby. Voliči i politická konkurence na takové fauly určitě nezapomenou,“ dodává.

reklama

autor: lze

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…