Pchá, jaká krize? CzechTourism si pořídil správu Facebooku a spol. Jeden příspěvek denně za 80 tisíc měsíčně. A to je jenom špička ledovce utrácení

29.05.2020 16:08

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE Koronavirovou krizí byly zasaženy téměř všechny firmy, většina firem šetřila, neměla na výplaty pro své zaměstnance. Jednou z nejvíce zasažených oblastí byl určitě cestovní ruch. Zřejmě se to ale netýká státní příspěvkové organizace CzechTourism, která spadá pod Ministerstvo pro místní rozvoj. Ta uzavřela v poslední dubnový den smlouvu na správu svých sociálních sítí a agentuře MARK/BBDO, a.s. za to zaplatí více než 78 tisíc měsíčně.

Pchá, jaká krize? CzechTourism si pořídil správu Facebooku a spol. Jeden příspěvek denně za 80 tisíc měsíčně. A to je jenom špička ledovce utrácení
Foto: wien.czechcentres.cz
Popisek: CzechTourism

„Správa globálních účtů na sociálních sítích agentury CzechTourism,“ tak zní přesně úkol společnosti MARK/BBDO, jak stojí ve smlouvě. Konkrétně půjde o Facebook, Twitter a Instagram, kde budou obstarávat každodenní správu a tvorbu obsahu, která má za cíl například zvýšit počet sledovatelů.
 

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí
 
Zajímavá je část smlouvy, ve které jsou obsaženy konkrétní požadavky objednavatele na správu jednotlivých profilů. 
 
Začněme Facebookem. Denní správa profilu, která zahrnuje alespoň dvacet postů měsíčně a minimálně pět stories za jeden měsíc. Reklamní kampaně jsou v plánu čtrnáctkrát za jeden rok. Dalším úkolem na této sociální sítě je denně maximálně třicet minut vyřizovat přijaté zprávy. Za každý měsíc práce musí CzechTourism dostat report o práci.
 
Velmi podobná je i starost o profil na Instagramu. I zde musí firma MARK/BBDO publikovat měsíčně alespoň třicet příspěvků a patnáct stories a případně může také přidat minimálně dvě videa. Správa komentářů a zpráv bude probíhat maximálně deset minut denně. Navíc se zde přidává kontakt s influencery.
 

Anketa

Prospívá České republice účast ČSSD na vládě?

hlasovalo: 9361 lidí
 
Poslední sítí, kterou má MARK/BBDO na starost, je Twitter, kde jde opět o podobnou práci. Alespoň třicet příspěvků měsíčně a maximálně deset minut denně správa komentářů a přijatých zpráv a na závěr měsíce zpráva o činnosti.
 
Spolupráce je uzavřena na jeden rok v celkové výši 944 526 korun včetně DPH, přesně tedy 78 710 korun měsíčně. Nutno podotknout, že deset procent z ceny je určeno na placenou propagaci příspěvků. I tak ale hovoříme o 70 tisících měsíčně.
 
Podle registru smluv se nejedná o jednorázovou spolupráci. Další výdaje CzechTourismu tímto směrem přinesou PL příští týden.
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…