Peake šokovala novinářku. Lidé z ABL mají možná i klíče od našeho bytu

21.04.2012 12:13

Bártovi detektivové možná mají i klíče od jejího bytu. Vicepremiérka to ale určitě neví.

Peake šokovala novinářku. Lidé z ABL mají možná i klíče od našeho bytu
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

Bývalá první místopředsedkyně a vicepremiérka Karolína Peake nemá po odchodu z Věcí veřejných obavy z moci Víta Bárty. Není si ale úplně jistá, zda neexistují nahrávky, které by ji mohly v budoucnu ohrozit.

Její byt totiž už několik let hlídá bývalá Bártova agentura ABL. Peake si dokonce není jistá, zda agenturní detektivové nemají k dispozici i klíče od jejího obydlí. Peake to prozradila v rozhovoru pro MF Dnes.



Mocný Bárta

Vít Bárta je v Česku díky svému vlivu na ABL považován za velmi mocného muže. Detektivní agentura disponuje zkušenými detektivy a moderní technikou potřebnou ke sledování osob.

V rozhovoru pro deník na dotaz, zda se nebojí Peake diskreditujících nahrávek, odpověděla politička velmi nejistě. "No je pravda, že můj byt je napojen na agenturu ABL," řekla politička.

Nechali jsme to napojit na ABL

 Na dotaz šokované redaktorky, zda to co právě řekla myslí Peake vážně, místopředsedkyně vlády prohlásila, že po rekonstrukci svého bytu, nechala s manželem svoje obydlí napojit na agenturu Víta Bárty, který ji tehdy vlastnil.

"Ano. Poté co jsme s manželem byt rekonstruovali, nechali jsme si do něj namontovat bezpečnostní zařízení a tu zakázku dali ABL. Takže kdyby se k nám někdo vloupal, tak přijede ABL. Klíče od nás, myslím, nemají," sdělila Peake. 

O zrušení ostrahy ABL místopředsedkyně vlády prý neuvažuje "Ne, to jen kdybych měla opravdu strach, ale já strach nemám. Alespoň vidíte, jak jsem důvěřivá," dodala.

Otazníky kolem financí

Peake prohlásila, že nejvážnějším důvodem k opuštění Věcí veřejných byly podivnosti okolo financování strany. Poté co se začala zajímat o tuto oblast, začala prý mít nepříjemný pocit, že otazníky kolem toků peněz VV vznikají právem. Proto prý měla obavy z eventuálního převzetí vedení strany.

 Dalším důvodem k odchodu od Véčkařů byl průběh posledních zasedání grémia Věcí veřejných. "Začala jsem mít pocit, že tento stranický orgán se stal naprosto iracionální skupinou složenou z lidí, kteří necítí odpovědnost za vládu, ale chtějí za každou cenu vyvolávat konflikty," podotkla Karolína Peake.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…