Pentagon: Čtyři ruské rakety možná omylem dopadly na Írán

08.10.2015 22:21

Spojené státy mají podezření, že čtyři ruské rakety s plochou dráhou letu odpálené z Kaspického moře na Sýrii dopadly na území Íránu. Oznámila to dnes agentura Reuters s odvoláním na americké armádní zdroje. Ruské ministerstvo obrany odmítlo informaci komentovat.

Pentagon: Čtyři ruské rakety možná omylem dopadly na Írán
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Havárie měla ruské rakety podle Reuters postihnout ve středu, kdy ruské raketové útoky začaly. Ruská armáda ostřeluje cíle v Sýrii raketami tohoto typu ze čtyř raketových křižníků operujících v jihozápadním sektoru Kaspického moře. Rakety, kterých bylo ve středu odpáleno 26, podle ruského velení přelétávají íránské území, ale vyhýbají se obydleným oblastem.

Zástupci Pentagonu nemají podle Reuters žádné informace o tom, zda ruské rakety v Íránu způsobily nějaké škody. Zdroje agentury jsou anonymní, protože činitelé ministerstva obrany USA nejsou oprávněni o záležitosti veřejně hovořit.

V ruských médiích se zatím zpráva o údajné havárii neobjevila. Ruské ministerstvo obrany podle Reuters odmítlo informaci Pentagonu komentovat.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…