Pešán trpí. A krachem utrpěl i Petr Fiala. To nechtěl

16.02.2022 13:11 | Ze sítí

Co mají společného český hokejový nároďák a vláda Petra Fialy? Internetoví vtipálkové mají jasno. Nejde jen o vnější podobu premiéra a trenéra Pešána. Ten to schytává i dále jako hlavní terč rozčílených fanoušků. A premiér se stal rovněž terčem vtipů s hokejem.

Pešán trpí. A krachem utrpěl i Petr Fiala. To nechtěl
Foto: Repro ČT
Popisek: Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán reaguje na čtvrtý gól Švýcarů

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Po vypadnutí českých hokejistů už v osmifinále olympijského turnaje je hlavním terčem frustrace i vtipů fanoušků trenér Filip Pešán. Ten po porážce značící největší neúspěch hokejových dějin neodstoupil, protože prý nemá připravenou rezignační řeč.

Trenér Pešán byl už v úterý hlavní terčem českého internetu. Zaznívaly poznámky, že reprezentační kouč „konečně dožvejkal“ a padaly vtipy, že dříve se trenéři báli vypadnutí ve čtvrtfinále, zatímco tento má strop už o kolo dříve.

„Tomáš Král je Andrej Babiš českýho hokeje. A Pešán je jeho Schillerová,“ poznamenal například novinář Tomáš Bartkovský.

Naopak v ochranu vzal trenéra Miroslav Kalousek. „Český lední hokej na světovou špičku prostě nemá a nepatří do ní. Koneckonců, tato pozice je většinový český standard. Tak proč bychom měli od hokejistů chtít, aby zrovna oni byli nadstandard,“ zúčtoval s celým národem Miroslav Kalousek.

Obrazové vtipy na internetu zobrazují trenéra Pešána jako bezprizorního psího klienta Zdeňka Srstky, nebo si dělají legraci z jeho koženého výrazu.

Českým internetem začal kolovat vtip, ve kterém Petr Fiala gratuluje českým hokejistům. Ano, gratuluje, i když dopadli nejhůř v historii. Premiér však oceňuje, že se hokejová reprezentace držela stejné taktiky, kterou razí i jeho vláda: „Za každou cenu porazit Rusy a na všechno ostatní se klidně vysrat“.

Zdroj: Facebook

Česká hokejová reprezentace tak v prodloužení přetlačila Rusko (v situaci, kdy už mělo jisté první místo a nemělo o co hrát), na nájezdy pak i Švýcarsko. Jenže prohráli s Dánskem a v osmifinále pak Švýcaři pomstili skupinový zápas a s přehledem vyhráli. Tak se stalo, že český tým poprvé v historii nepostoupil ani mezi prvních osm týmů.

Téma Ruska je v souvislosti s hokejem vděčné vždy, legendou jsou fanouškovské výzvy Miroslava Kalouska s twitterem u televize nebo poznámky komentátora Roberta Záruby á la „dnes nám kolem mantinelů žádní noční vlci jezdit nebudou“.

Další vtip zmiňuje jiný z azimutů nové zahraniční politiky premiéra Fialy a ministra Lipavského, a to odmítání čínské diktatury. To je velkým tématem po celou olympiádu, moderátor ČT Jakub Železný vytrvale ke každé zprávě o hrách přidával, že se konají v „totalitní komunistické Číně“ a k dobrému tónu patřilo vyjádřit názor, že Peking si žádnou olympiádu nezaslouží.

Ve vtipu ale falešný Petr Fiala celou věc povýšil, když gratuluje hokejistům, že důstojně reprezentovali Českou republiku, což se projevilo tím, že je „ani nenapadlo, aby si z komunistické Číny přivezli medaili“.

Zdroj: Facebook

Vtipy na postoj vládní koalice, zdůrazňující politickou angažovanost, mají reálný základ v prohlášeních koaličních politiků.

Třeba Markéta Pekarová Adamová při zahájení her sportovcům přála: „Přeji mnoho úspěchů českým olympionikům. Ať mají dobrý pocit ze svých výkonů a dělají jimi radost. My fanoušci u toho ale nezapomínejme, že se hry konají v zemi, která vědomě lhala o koronaviru, vězní Ujgury v koncentračních táborech a je nepřátelská k demokratickým režimům.“ Již dříve uvedla, že sport miluje, ale do Pekingu by na olympiádu nejela.

Proto poté čelila kritice, že se rychlou gratulací přiživuje na sportovcích z her, které sama odmítala.

A při gratulaci Ester Ledecké ke zlaté medaili si vykoledovala posměch i z jiných důvodů. „Na Ester Ledecké je vidět, že snowboard je pro ni hlavně zábava, kde si jen tak mimochodem dojede pro zlatou olympijskou medaili,“ psala předsedkyně Sněmovny.

 

 

Mnozí k tomu poznamenávali, že předsedkyně zjevně nemá představu, co vrcholový sport obnáší, a ať proboha raději mlčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…