Pirát Michálek věnoval Babišovi sekeru. Prý za všechny občany

26.12.2020 20:10

Pirátský poslanec Jakub Michálek se rozhodl věnovat premiérovi Andreji Babišovi sekeru. „Stejně jako vy věnujete sekeru v rámci státních financí všem občanům,“ uvedl na svém facebookovém profilu.

Pirát Michálek věnoval Babišovi sekeru. Prý za všechny občany
Foto: Piráti
Popisek: Jakub Michálek

„Pane premiére, věnuji vám symbolicky na oplátku sekeru, stejně jako vy věnujete sekeru v rámci státních financí všem občanům. Příští rok jste naplánovali navýšení dluhu o 320 miliard Kč, a to jste ani pořádně nezohlednili nevyhnutelné dopady krize a daňový balíček. Takže bude hůř, a v důsledku to všechno zaplatí zase občané, jejich děti a vnoučata,“ napsal Michálek.

„Jasně, schodek se dá v době krize pochopit, ale vy jenom nabízíte samé štědré předvolební dárečky a vůbec neřešíte, z čeho to zaplatit nebo kde ušetřit,“ dodal.

„Teda kromě těch deseti miliard Kč, o které jste pod nátlakem komunistů připravili armádu. I když jste se zaklínali, že na to nikdy nepřistoupíte, protože právě armáda nám významně pomáhá v boji proti koronaviru. To je zkrátka pořád spousta řečí o tom, jak jsou Piráti neomarxisti, ale nakonec je to vaše vláda, s jejíž podporou nám tady vládnou komunisti,“ zakončil.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

O rozpočet se vedly několik týdnů trvající dohady, zejména kvůli požadavku komunistů na odebrání deseti miliard korun z rozpočtu armády. To premiér Andrej Babiš a koaliční ČSSD dlouho odmítali. Vláda ale nakonec komunistům ustoupila, deset miliard převedla do vládní rozpočtové rezervy a díky hlasům KSČM byl rozpočet se schodkem 320 miliard schválen. Babiš však ještě ve Sněmovně ujišťoval, že se peníze armádě vrátí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …