Piráti na on-line celostátním fóru představí volební lídry

09.01.2021 6:15

Piráti na svém dnešním celostátním fóru představí veřejnosti své volební lídry do letošních sněmovních voleb a vyhodnotí své výsledky v loňských krajských a senátních volbách. Celostátní fórum se kvůli epidemii uskuteční on-line. Piráti by během něj měli rozhodnout například o tom, zda si založí svůj politický institut, jak jim umožňuje zákon. Proti původním předpokladům nebudou schvalovat koaliční smlouvu se Starosty a nezávislými.

Piráti na on-line celostátním fóru představí volební lídry
Foto: archiv I. Bartoš
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Své lídry v krajích pro sněmovní volby vybrali Piráti už loni. Například v Praze povede kandidátku současná poslankyně a první místopředsedkyně strany Olga Richterová. V Olomouckém kraji bude stát v čele kandidátky pirátský místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Pikal.

Piráti také v těchto dnech rozhodují o tom, zda přistoupí na koaliční smlouvu s hnutím Starostů a nezávislých pro letošní podzimní sněmovní volby. Výsledky dnes ale ještě nebudou, rozhodnutí bude známo až v úterý ráno. Členové České pirátské strany dali nicméně loni v listopadu souhlas vedení strany, aby vyjednalo koalici se Starosty. Koaliční smlouvu obě strany vypracovaly v prosinci a v tomto týdnu ji schválilo hnutí STAN.

Hnutí STAN má obsadit první pozici kandidátky ve čtyřech krajích, celostátním lídrem uskupení má být předseda Pirátů Ivan Bartoš. Mezi programové priority patří například nízké daně, dostupná zdravotní péče v regionech, ochrana klimatu, inovace či transparentní vládnutí.

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…