Pirátská loď vyplula, na podzim chce zakotvit ve sněmovně. Pusťte nás na ně. Otevíráme kauzy, a to nám nabízeli trafiky, řádil předseda

22.05.2017 22:03

REPORTÁŽ. Česká pirátská strana v pondělí 22. května na náplavce na Rašínově nábřeží představila svůj program. Kolemjdoucí kromě stánku s občerstvením lákali Piráti i na speciální pirátskou loď na solární pohon. Kromě štábu České televize a Seznam byly na místě i ParlamentníListy.cz.

Pirátská loď vyplula, na podzim chce zakotvit ve sněmovně. Pusťte nás na ně. Otevíráme kauzy, a to nám nabízeli trafiky, řádil předseda
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Ivan Bartoš (vlevo)

„Nabízeli nám trafiky na pražském magistrátu, ale my jsme řekli ne,“ sdělil zúčastněným předseda Pirátů Ivan Bartoš úvodem. Podle Bartoše se již nyní ukázalo, že Piráti historicky otevírají některé problémové kauzy. A cíl Pirátů pro parlamentní volby na podzim je ambiciózní. „Naplánovali jsme, že ve volbách mířím na deset procent,“ sdělil Bartoš s poukazem na to, že například v Mariánských Lázních získali v posledních volbách Piráti dokonce 30 procent hlasů.

„Chceme bránit lidi proti šikaně. Jedním z našich cílů je zastavit zavádění dalších vln EET. Zkuste vysvětlit malíři pokojů, proč by měl evidovat své tržby,“ dodal předseda Pirátů. „Pusťte nás na ně,“ zahromoval koncem svého vystoupení, během kterého neopomněl připomenout i jednu z priorit Pirátské strany, a sice digitalizaci. „Obíhat mají ve 21. století data, a ne lidé,“ vysvětlil s tím, že v tomto ohledu Česká republika zaspala.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

 

Slova se následně ujal Jakub Michálek, lídr pražské kandidátky Pirátů, a představil chystanou daňovou reformu Pirátů. „Kdo z vás, co tu jste, si umí spočítat daně?“ vyzval Michálek publikum. „Vytvořili naprosto nesrozumitelný systém, kdy lidi vůbec nevědí, jaké vlastně platí daně, protože jsou skryty za různými pojištěními a tak dále,“ uvedl na adresu dřívějších politických garnitur.

„Když si spočítáte všechny sazby dohromady, tak vidíte, že celková sazba nyní činí 48,6 procenta,“ sdělil s tím, že si stát vlastně ukousne polovinu z toho, co firma zaplatí svému zaměstnanci na zdravotním a sociálním pojištění. Piráti by podle Michálka zrušili sedm aktuálních daňových pásem a nahradili ho jedním. „Navrhujeme tento chaos nahradit jednou rovnou daní pro všechny příjmové skupiny ve výši 47 procent při zachování existujících slev na dani.“ Radikální daňové řešení by zrušilo superhrubou mzdu a zdanění sociálního a zdravotního pojištění na straně zaměstnance a zaměstnavatele.

Pirátská loď na solární pohon:

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…