Podezřelé smlouvy? Na úřadu Středočeského kraje zasahovala policie

25.06.2019 15:51

Říká se, že se historie nemůže opakovat, ale v sídle Středočeského kraje si o tom možná myslí své. Na úřadu totiž zasahuje policie. Podle informací serveru Seznam Zprávy tak činí kvůli podezřelým smlouvám, na které se server v minulosti ptal i hejtmanky Jaroslavy Pokorné-Jermanové (ANO). Před sedmi lety zasahovali strážci zákona na úřadě kvůli tehdejšímu hejtmanovi Davidu Rathovi.

Podezřelé smlouvy? Na úřadu Středočeského kraje zasahovala policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Před sedmi lety policie zadržela tehdejšího středočeského hejtmana za ČSSD Davida Rarha. Zadrželi ho se sedmi miliony korun v krabici od vína. V rámci vyšetřování poté dorazili i do sídla Středočeského kraje a vyžádali si některé dokumenty.

Teď se zdá, jako by se historie tak trochu opakovala. Policie v sídle kraje zasahuje znovu, a to od 9 hodin ráno. Jen v křesle hejtmana už dávno nesedí David Rath, nýbrž výrazná dáma Babišova hnutí ANO Jaroslava Pokorná-Jermanová. Policisté se zajímají o poradenské smlouvy z úřadu hejtmanky Jermanové.

„Ano, jsou tady. Je to v souvislosti s těmi smlouvami,“ potvrdil přítomnost policie šéf tiskového odboru na středočeském krajském úřadu Marek Rejman.

„Provádíme úkony trestního řízení, ale víc informací sdělovat nebudeme,” dodal k tomu mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Server připomněl, že odbor spadající přímo pod hejtmanku Pokornou-Jermanovou vyplatil v roce 2017 pět milionů korun, a to na základě smluv o provedení práce a na smlouvy o dohodě o pracovní činnosti. Není však zcela jasné, jaká práce byla odvedena.

Tímto způsobem bylo zaměstnáno na 30 lidí a podle serveru není vůbec jisté, že kraj práci těchto lidí opravdu potřeboval. Zabývali se totiž např. monitoringem hudebních festivalů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…