Polský prezident Duda bude v Česku jednat o migraci, V4 i dopravě

15.03.2016 6:04

O migrační krizi, visegrádské spolupráci nebo o výstavbě dopravních koridorů bude dnes v Praze jednat polský prezident Andrzej Duda. Do Prahy přiletěl už v pondělí, hlavní politické schůzky ho ale čekají dnes. Sejde se s prezidentem Milošem Zemanem i premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Polský prezident Duda bude v Česku jednat o migraci, V4 i dopravě
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Schůzka Zemana s Dudou se bude konat dopoledne. Prezidenti se podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka budou bavit o spolupráci zemí visegrádské čtyřky a jejich společném postupu při řešení migrační krize. Podle Ovčáčka přijdou na řadu i ekonomická témata, například výstavba dopravních koridorů.

Na Hradě se bude podávat slavnostní oběd, na který se připojí bývalý prezident Václav Klaus a předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD). Prezidenti si také vymění nejvyšší stání vyznamenání. Duda obdrží Řád Bílého lva a prezident Zeman Řád Bílé orlice.

Odpoledne se Duda setká s premiérem Sobotkou, jednat budou v Hrzánském paláci. Stejně jako na Pražském hradě budou tématem podle úřadu vlády aktuální evropské otázky, visegrádská spolupráce a rozvoj přeshraniční dopravní a energetické infrastruktury. Diskutovat by měli i o obranné a bezpečnostní spolupráci a o přípravě červencového summitu NATO ve Varšavě.

Později odpoledne polský prezidentský pár položí věnec ke hrobce Václava Havla. Návštěvu Prahy Duda zakončí setkáním s polskými podnikateli.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…